Societat

La Selva, la comarca que té la ràtio d’ocupacions d’habitatges més alta de Catalunya

L’alta incidència a la Selva ha portat les ocupacions a ser un dels principals punts de debat durant la precampanya de les eleccions en alguns dels seus municipis

Segons dades del departament d’Interior i dels Mossos d’Esquadra obtingudes per l’ACN, la Selva és la comarca que té la ràtio d’ocupacions d’habitatges més alta de Catalunya, amb 1.014 per cada 100.000 habitants entre els anys 2018 i 2022. La segueixen el Baix Penedès (amb una ràtio de 954) i l’Alt Camp (671). La meitat dels deu municipis de més de 2.000 habitants amb major incidència són a La Selva, mentre que Badalona és la població amb una major ràtio a tota l’àrea metropolitana, i Figueres i Mataró encapçalen el rànquing de capitals comarcals. Les xifres analitzades per l’Agència reflecteixen que cada dia es van ocupar gairebé 20 habitatges de mitjana arreu del país durant el mateix període, un 40% de les quals primeres residències.

L’alta incidència a la Selva ha portat les ocupacions a ser un dels principals punts de debat durant la precampanya de les eleccions en alguns dels seus municipis, com ara Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, i Riells i Viabrea, la tercera població amb una taxa més alta a tot el país. Diversos alcaldables de la comarca aposten per reforçar la vigilància, mentre que d’altres busquen diàleg amb els ocupes per evitar que s’hi estableixin. Alguns candidats remarquen que cal actuar amb els habitatges buits i expropiar-los per evitar el problema.

Gairebé 35.000 ocupacions a Catalunya en cinc anys

Els Mossos van registrar 34.925 casos a Catalunya durant els cinc anys, un total de 19,12 cada dia. La incidència, però, va ser desigual, ja que l’any de la pandèmia, el 2020, les ocupacions es van enfilar a 7.859, i a partir de llavors van caure fins les 7.021 de l’any passat. La ràtio en tot el període va ser de 448.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós