Societat

societat

Rebuig sindical a l’última proposta d’Educació per revertir les retallades

Les organitzacions retreuen a USTEC, majoritària, que vagi per lliure i afebleixi la seva lluita

Els sindicats han rebutjat l’última proposta del departament d’Educació per revertir les retallades enmig de retrets a l’organització majoritària, l’USTEC, a la que acusen d’anar per lliure i afeblir la unitat sindical. Com informa l’ACN, la mesa sectorial d’Educació –formada per USTEC, CCOO, Professors de Secundària, UGT, CGT, USOC, i la Intersindical– s’ha reunit avui amb la conselleria per valorar el document que els hi va fer arribar, que consideren que no només és “de mínims” sinó que fa un pas enrere respecte de la proposta feta per Educació al desembre. Després de la reunió, la portaveu d’USTEC, Yolanda Segura, ha afirmat que el sindicat té “interès” en arribar a un acord però manté l’amenaça d’una vaga al setembre davant la “manca de voluntat” de la conselleria.

La resta de sindicats acusen l’organització majoritària de “deslegitimar la mesa” i “trencar” la unitat sindical després de la tancada als serveis territorials d’Educació que va fer la setmana passada en solitari. Per a la responsable d’educació pública de CCOO a Catalunya, Marga Ro, que avui mateix tingui lloc una reunió entre el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, i USTEC, deslegitima la mesa. Segons el secretari general de Professors de Secundària, Xavier Massó, el conseller “menysté” la resta de sindicats.

En la proposta enviada als sindicats aquesta setmana, Educació es compromet a crear un grup de treball dins la mesa sectorial per fer seguiment del personal interí que no superi el concurs de mèrits, les oposicions d’estabilització d’aquest any i les de reposició del 2024. Manté per al calendari del curs 2024-25 la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys i estableix que el primer suplement retributiu per anys treballats es torni a percebre quan se’n compleixin 6 i no 9, com és ara. Malgrat que admeten que s’han fet alguns passos endavant respecte de la proposta del desembre, els sindicats denuncien que en el text actual no apareix el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar als 6 anys, com sí que recollia l’anterior. Sobre la integració dels professors tècnics de formació professional (FP) al cos de secundària, la proposta concreta la quantitat del complement salarial, però no recull l’equiparació per als mestres d’arts gràfiques i disseny, i limita fins al 2026 el complement per als professors tècnics d’FP que no tinguin titulació universitària. Des de la Intersindical-SCS, Marc Martorell ha defensat que la proposta del departament és “poc seriosa” i ha denunciat la “voluntat negociadora escassa” de Cambray. El sindicat reclama a la conselleria que la proposta inclogui l’assumpció de responsabilitats per part del departament de fer “efectiva” la immersió lingüística a les aules. En la mateixa línia, des de la CGT, Miquel González, ha qualificat la proposta d’Educació “d’enganyifa” i ha acusat el conseller de fer “xantatge” als sindicats. Des de la UGT, Lorena Martínez ha assegurat que la proposta d’Educació “empitjora” la del desembre, però ha defensat la voluntat de negociar. “Crec que podem lluitar per revertir el que ens han pres, però si tenim una proposta per poder aconseguir millores, no ens ho carreguem”, ha demanat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona