Societat

SOCIETAT

Enric Casi, antic director general de Mango i mà dreta d’Isak Andic

Mor als 67 anys Enric Casi, clau en l’expansió de la marca Mango

L’empresari Enric Casi (1956, Barelona) , ha mort aquest cap de setmana als 67 anys a Vilanova del Vallès. Casi va ser durant molts anys la mà dreta d’Isak Andic en una empresa que té un valor de més de mil milions d’euros i que té seus a pràcticament totes les grans capitals del món. Casi va ser el primer director general de la companyia i en va ser el president no executiu fins el seu últim dia liderant a partir dels noranta tots els processos de modernització.

Enric Casi, d’una família obrera, va estudiar Ciències Empresarials a la Universitat de Barcelona, tot i que la seva vocació, segons havia explicat ell mateix, era l’arquitectura. El 1983, amb 27 anys, va conèixer Isak Andic i plegats van posar els fonaments de Mango venent les seves col·leccions en un local del carrer Trafalgar a Barcelona. L’empresari català va començar treballant per a la família com a consultor però ben aviat va consolidar-se a l’empresa convertint la visió d’Andic en un nou model de negoci basat en una única marca. La idea era desenvolupar una xarxa de botigues a tot el món partint de la primera, el 1984, que Mango va obrir al Passeig de Gràcia, entre València i Mallorca.

Enric Casi, que exercia de portaveu econòmic de la marca, va permetre des dels despatxos que Andic, més visionari i creatiu, pogués desenvolupar les seves pròpies idees en un mercat en què la marca ben aviat va començar a marcar diferències.

Amb Casi com a director general (1996-2015), Mango es va instal·lar en més de cent països obrint més d’un miler de botigues consolidant-se en un mercat amb gran competència. Casi va deixar el càrrec, després de desenvolupar els sistemes informàtics i logístics del grup, juntament amb altres executius històrics, quan la segona generació de la família Andic va entrar a formar part del consell de l’empresa.

Enric Casi també va ser conseller de l’Associació de Recerca de la Indústria Tèxtil i el 2007 va ser escollit Directiu de l’any el 2006 per l’Associació Espanyola de Directius. Es considerava ell mateix un ecologista convençut i així ho explicava en la Memòria de sostenibilitat de Mango: “Per donar resposta a aquests reptes, a la nostra organització fomentem els valors humanistes i el respecte per la naturalesa i el medi ambient”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

šQUART

Les víctimes del mestre de bateria descriuen un patró de conducta

QUART
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Ruixats al nord i al terç sud

Barcelona
Ciutat del Vaticà
Religió

L’Església debat el seu futur

Roma
TOT RECORDANT

Montserrat Capdevila i la propietat commutativa

GIRONA

L’Ajuntament i el GEiEG compartiran instal·lacions

girona
Societat
L’acolliment familiar

Una llar de pas

BLANES / RIELLS I VIABREA (LA SELVA)
mobilitat

Els retards a rodalies es doblen en deu anys

barcelona
La Fundació de l’Esperança ha atès 7.931 persones en deu anys
societat

La Fundació de l’Esperança ha atès 7.931 persones en deu anys

barcelona
barcelona

Collboni proposa ampliar l’AMB i fer-ne una “metròpoli federal”

barcelona