Societat

religió

El sínode mundial i el ‘sínode alemany’ a la Tribuna Joan Carrera

El 15 de juny se celebra la cinquena edició de la iniciativa impulsada pel Grup Sant Jordi dels Drets Humans i El Punt Avui

El teòleg i escriptor Jesús Martínez Gordo serà el convidat de la cinquena edició de la Tribuna Joan Carrera, una iniciativa del Grup Sant Jordi pels Drets Humans i El Punt Avui. El tema d’aquesta nova sessió –que es farà el proper dia 15 com és habitual durant un dinar col·loqui en un cèntric restaurant de Barcelona–serà analitzar el sínode i, en concret, posant l’ull en com viu el sínode el catolicisme alemany. El títol de la conferència serà El camí sinodal alemany i el sínode mundial de bisbes: què està en joc?.

Catedràtic emèrit de Teologia de Vitòria, professor de Cristianisme i Justícia, capellà de l’equip ministerial de la unitat pastoral de Basauri (Bizkaia), Jesús Martínez Gordo ha estat professor de teologia a Bilbao, Sant Sebastià i Nàpols. Ha publicat darrerament els llibres La conversión del papado y la reforma de la Curia vaticana, Estuve divorciado y me acogisteis, i Ateos y creyentes. Qué decimos cuando decimos Dios. Se’l considera una persona molt propera, un analista fi que no té pèls a la llengua,i parla de l’actualitat eclesial mundial amb una mirada lúcida, irònica i profunda.

Com és habitual, el convidat de la Tribuna Joan Carrera sempre és presentat per alguna persona relacionada amb l’Església de rellevància. En aquest cas serà à presentat per María José García-San Pedro, doctora en Educació, directora acadèmica del Màster d’Investigació Educativa de la Universitat Internacional de la Rioja, salesiana cooperadora.

La darrera convidada de la Tribuna Joan Carrera, que va aixecar una gran expectació i això es va traduir amb totes les entrades pel dinar col·loqui exhaurides, va ser la religiosa francesa Nathalie Becquart, sotssecretària del sínode dels bisbes i una de les dones amb més poder al Vaticà. Va parlar de El lideratge de les dones en l’Església i en el món.

La Tribuna Joan Carrera, que pren el nom i homenatja al qui fou bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera, té l’objectiu d’analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món i també de ser punt de trobada d’entitats i fidels de base cristians de Catalunya de caire progressista i afins al país i la seva llengua. Donen suport a aquesta iniciativa del Grup Sant Jordi i El Punt Avui una vintena d’entitats (Animaset, Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, Effathà-cristiansdebase.cat, Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, El Pregó,Fundació Albert Bonet, Fundació Casa Misericòrdia, Fundació Catalunya Religió, Fundació Centesimus Annus-Barcelona, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Fundació Joan Maragall, Fundació Pere Tarrés, Grup Cristià del Dissabte (País Valencià), Justícia i Pau, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna - Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos de Catalunya). La darrera entitat en sumar-se a aquesta iniciativa ha estat Centre Passatge, un espai promogut per la Institució Teresiana.

Fins ara han protagonitzat les conferències de la Tribuna Joan Carrera l’arquebisbe de Rabat, el salesià Cristóbal López, el filòsof Wilhem Danca, degà de la facultat de Teologia de Bucarest, l’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo i la religiosa Becquart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós