Societat

tradicions

L’ou com balla, en fonts de circuit tancat per la sequera

La sequera marca la tradició de l’Ou com Balla, una de les més populars del Corpus. A la catedral de Barcelona, on va néixer aquesta tradició, aquest any l’Ou com balla que instal·larà l’ou a la tradicional font de Sant Jordi, del claustre, funcionarà en un circuit d’aigua tancat per tal de reduir al màxim el consum. Al Seminari Conciliar de Barcelona, cal carrer Diputació, al monestir de Pedralbes o a l’Oratori Sant Felip Neri, on també cada any celebren aquesta tradició, la font on es farà ballar l’ou serà de circuit tancat.

Els més enginyosos, però, son el Centre Ocupacional Sant Camil que davant de la situació de sequera el seu ou ballarà amb aire. Aquesta adaptació consisteix a fer ballar l’Ou com balla damunt d’un raig d’aire,”amb un resultat sorprenent”, expliquen des d’aquest centre ocupacional de la Fundació de la Santa Creu que dóna atenció a persones amb discapacitat intel·lectual en edat adulta. Afegeixen que “cercant el mínim impacte i despesa energètica aquest ou com balla només s’accionarà si hi ha públic que el contempla a partir d’un polsador i un temporitzador”. Es podrà visitar el dijous 8 i el divendres 9 de juny de les 10 del matí a les 5 de la tarda en els Jardins de la Casa de Repòs de Sant Camil (accedint pel carrer de Sales i Ferré 60).

La catedral de Barcelona, per primera vegada, inaugurarà el tradicional Ou com balla amb un pregó, que serà a càrrec de la primera síndica de greuges de l’Ajuntament de Barcelona i exdirectora de Càritas Barcelona, Pilar Malla. L’objectiu és fomentar el valor social que hi ha darrere la celebració de Corpus Christi, dia en què l’Església celebra la festa de la caritat. El Capítol de la Catedral vol instaurar que cada any la persona encarregada del pregó sigui algú amb un recorregut destacat en la lluita pels drets humans.

L’acte d’inauguració , el dia 7, començarà amb una processó al claustre, amb l’acompanyament musical del Cor de la Universitat de Barcelona. Seguidament, es procedirà a la benedicció de l’Ou i la intervenció de la pregonera, activista social i política catalana. Qui posarà l’ou a ballar serà un infant del projecte Glamparetes de Càritas Diocesana de Barcelona, fundat per Pilar Malla, que ofereix un acompanyament integral per al desenvolupament personal i educatiu dels infants i joves.

Relacionats amb el programa festiu de Corpus Christi, també hi ha les Jornades Eucarístiques amb l’exposició del Santíssim, la catifa de flors que es podrà visitar al claustre en el mateix horari de l’Ou com Balla, la jornada de portes obertes el dijous 8 de juny i l’exposició al Museu Diocesà de Barcelona amb el títol ‘Quan la Gent s’ajuda’, sobre la importància de les confraries gremials a Barcelona des dels seus inicis.

Més ous ballant

A banda de la catedral,el seminari, el monestir de Pedralbes, l’Oratori de Sant Felip Neri i el Centre Ocupacional Sant Camil, l’ou com balla a Barcelona també es pot veure a l’Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda, a la basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona, al Col·legi Escolàpies Llúria, al Museu Frederic Marès i a la parròquia de Santa Maria del Taulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona