Societat

Campanya de seguretat al transport escolar i de viatgers

La fan aquesta setmana els Mossos i les policies locals amb el Servei Català de Trànsit

Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals inicien aquesta setmana, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit (SCT), una “campanya intensiva” de controls al transport escolar, de menors i també de viatgers. L’objectiu dels controls és “garantir i augmentar la seguretat” dels desplaçaments en autocar coincidint amb una època de colònies i excursions. En concret, els agents se centraran en garantir que es compleixen totes les condicions administratives del servei i a comprovar el bon estat dels vehicles (pneumàtics, senyalització, enllumenat). També es mirarà l’ús del cinturó o els sistemes de retenció infantil. L’última campanya de vigilància, al gener, va acabar amb sancions a 219 dels 716 vehicles inspeccionats.

En aquell cas, la majoria de denúncies van ser per les condicions del vehicle i per incomplir les condicions administratives.

En els controls, es mira que els autocars tinguin l’autorització administrativa per fer el servei, que els xòfers compleixin les parades o itineraris fixats, i es poden fer controls d’alcohòlemia, drogues i vigilància per evitar l’ús del mòbil.

Segons Trànsit, les dades de sinistralitat viària dels autocars interurbans confirmen que són un col·lectiu segur. En els últims cinc anys s’han registrat una víctima mortal (un conductor), 14 ferits greus i 289 ferits lleus a les carreteres catalanes.

Trànsit recorda que tots els autocars matriculats des de l’octubre del 2007 han de portar cinturó de seguretat. El seu ús redueix en un 75% el risc de morir en un accident. No utilitzar-lo, multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals en cas de bolcada o gir brusc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró