Societat

societat

El Motel Empordà obté el conveni de creditors

El jutjat mercantil de Girona ha dictat la sentència d’aprovació del conveni de creditors de la societat Motel Empordán SA, responsable de l’icònic Motel Empordà de Figueres. Aquesta decisió permet que l’establiment pugui continuar a ple rendiment després d’haver presentat, ara fa un any, un concurs de creditors amb la voluntat, segons va confirmar aleshores la mateixa família, i també els seus assessors, Ribas Àlvarez Advocats, de solucionar la situació financera del negoci de restauració.

Joan Vidal, advocat i director de Ribas Àlvarez Advocats –que ha portat les negociacions amb els creditors durant el concurs–, explica que s’ha assolit un acord de refinançament del principal crèdit hipotecari que pesava sobre l’establiment i una proposta de conveni que recull una quitació del 25% i una espera de menys de tres anys, la qual ha obtingut el suport de gairebé el 60% dels crèdits ordinaris. “Els creditors que s’han abstingut són essencialment administracions públiques que usualment no s’adhereixen als convenis concursals”, ha puntualitzat Vidal.

Per la seva banda, el representant de l’empresa que regenta el motel, Jaume Subirós, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta solució: “Ara fa un any, després d’haver intentat sense èxit refinançar l’endeutament, amb un negoci seriosament tocat per la situació de pandèmia de la covid-19, des de la família Subirós vam decidir buscar una solució. Ara vull agrair l’esforç de tothom, dels meus fills, dels empleats, de tots els que ens han assessorat, perquè sé que això no ha estat fàcil per a ningú.”

Subirós ha avançat que l’establiment enceta, així, una nova etapa: “El motel continuarà sent un establiment de referència de les comarques gironines.”

Amb més de 60 anys d’història al darrere, i conegut, entre altres coses, per haver servit l’escriptor Josep Pla, que en va deixar registre en els seus escrits, i també Salvador Dalí, El Motel, com és conegut, continua sent un referent culinari. Pioner a acollir el turisme internacional, sobretot el que venia de França, ha estat reconegut per xefs com Ferran Adrià i Joan Roca com el precursor de l’alta cuina catalana i francesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró