Societat

comerç

Les vendes del retail pugen un 9,6% el mes de maig

El 68% dels empresaris considera que la inflació en alimentació afecta a les vendes de la resta de sectors

Comertia indica que el sector que més ha crescut ha estat el relacionat amb l’oci i la cultura

El maig ha estat un bon mes per a la majoria de sectors d’activitat de Comertia, excepte pel parament de la llar i moda, segons informa l’associació catalana de l’empresa familiar del retail, que representa més de 4.000 establiments del país. En conjunt, especifica Comertia, la mitja de creixement de les vendes ha estat d’un 9,6% respecte del mes de maig anterior.

Si bé la inflació en l’alimentació ha suposat una disminució de la renda disponible per a la despesa –el 68% dels empresaris considera que la inflació del sector alimentació ha afectat les vendes de la resta de sectors– aquest mes de maig la campanya del dia de la Mare i un calendari favorable, amb un dia més de venda, han compensat les vendes.

El clima advers ha afectat a una de cada tres marques, principalment llar (-5,1%) i moda (-1,6%), mentre que la resta de sectors han experimentat creixements importants, el més destacat oci i cultura, amb un augment del 24,7% respecte del mateix mes de l’any anterior, complements de la persona, amb un augment del 20,4%, alimentació bàsica (12,1%) i alimentació no bàsica (11,6%) i restauració amb un 9,4%.

La valoració de l’afluència als establiments comercials ha estat favorable per un 36% dels empresaris de Comertia enquestats, que ha opinat que hi ha hagut més tràfic que el mateix mes de l’any anterior. Un 28% dels comerciants diuen que l’afluència comercial s’ha mantingut similar i un 33% més creu que ha baixat.

Segons les dades de tendència de vendes de l’Indicador de Retail Comertia, al mes de maig el volum d’unitats venudes ha crescut un 2,5% respecte del mateix mes de l’any anterior. Atenent a la variació de vendes acumulades s’observa una progressió força estable, amb un creixement del 12,5% de gener a maig de 2023, respecte del mateix període de l’any anterior.

Pel que fa a l’ocupació, el 76% de les empreses ha mantingut plantilla al maig, el 16% l’ha incrementat i el 8% l’ha disminuït. De cara al mes de juny, el 21% dels empresaris té previst augmentar plantilla, el 71% preveu mantenir-se i un 8% afirma que la disminuirà.

Pel que fa al pes de la venda online respecte del total per sectors, la categoria amb el percentatge de facturació més alt en vendes en línia ha estat Moda (18,1%), seguit de Restauració (10%), Oci-cultura (9,4%) i Altres (6,2%). La resta de sectors mantenen un pes de venda on line al voltant del 3%.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT