Societat

Mobilitzacions el juliol contra les agressions a educadors als centres de justícia juvenil

El sindicat IAC-CATAC diu que estan al “límit” i també denunciarà a Inspecció de Treball les condicions laborals vinculades a les càrregues de feina i els torns

Els educadors socials dels centres de justícia juvenil es troben en una situació “límit” per la manca de professionals, la “precarització” de les condicions laborals i la violència que pateixen i que “s’està normalitzant” i, per aquest motiu, el proper mes de juliol el sindicat IAC-CATAC té previst iniciar un calendari de mobilitzacions, que no inclouen la vaga, perquè el departament de Justícia prengui mesures, segons informa l’ACN.

El sindicat ha explicat que pateixen agressions verbals i físiques i que almenys quatre han necessitat atenció mèdica en l’últim any. “Ens tiren ampolles d’orina al damunt, se’ns escup, se’ns insulta”, ha dit la coordinadora d’aquest sindicat al Departament de Justícia, Mireia Herrera, en una roda de premsa aquest dimecres. Ha explicat que un terç dels treballadors es troba de baixa i que la situació és especialment complicada als centres més grans i d’alta complexitat, com l’Alzina, al Vallès Occidental. Herrera ha posat com a exemple que, en aquest centre, 14 dels 16 educadors del torn de tarda són suplents; 7 dels 16 del torn de matí i 14 dels 16 del de cap de setmana.

Per això denunciarà a l’Inspecció de Treball les condicions laborals vinculades a les càrregues de feina i els torns que fan incompatibles la conciliació, fet que ha provocat que els centres “s’han buidat del personal amb una trajectòria dilatada” i que “no es pot portar correctament el control de les unitats de convivència”. “No hi ha personal suficient i els referents han acabat marxant”, ha recalcat.

El sindicat també portarà la situació al Defensor del Menor, ja que consideren que els joves d’aquests centres necessiten rebre la intervenció educativa i l’atenció terapèutica “correcta”, han insistit.

Reclamen mesures perquè els centres siguin llocs segurs, perquè es cobreixin places estructurals pressupostades i millorar la formació als treballadors per tractar perfils complexos de joves ingressats, entre altres



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia