Societat

La Vella, ‘gamma extra’

La plaça del Blat veu el primer quatre de nou amb el pilar de l’any i també el debut del pilar de vuit amb folre i manilles, descarregats per la Colla Vella, i el tres de nou amb folre de la Colla Joves

Feia dies que sonaven campanes a Valls. I finalment els rumors de color rosat es van complir. La diada de Sant Joan a la plaça del Blat –el primer gran duel entre la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella de Valls– va emmarcar dissabte els primers castells de gamma extra de la temporada. La nit anterior, la diada de Completes ja va fer preveure una gran jornada de Sant Joan amb el tres de nou amb folre nocturn tant de la Vella com de la Joves, el quatre de vuit de la Joves, el quatre de vuit amb el pilar de la Vella i el cinc de vuit de les dues colles, a banda del pilar de set amb folre dels rosats i el pilar de sis de la Joves. Cal destacar que la Joves no havia completat mai el tres de nou amb folre per una diada de Completes.

La calorosa diada de Sant Joan va començar a un quart de dues del migdia amb el tres de nou amb folre per part de cadascuna de les colles, que es van executar millor que els de la nit anterior.

La segona ronda va començar amb la primera prova de gamma extra d’enguany: el quatre de nou amb folre i pilar. El castell no va pujar amb les millors mides, quan els quarts ja eren a lloc ho van confirmar i el van tirar avall. A la segona tampoc va pujar perfecte, es va anar tancant per dalt, però la rapidesa i la confiança va fer que la Vella s’anotés, doncs, el primer gamma extra de la temporada.

Seguidament era el torn de la Colla Joves, que, després d’un peu desmuntat, va tirar amunt un quatre de nou amb folre que va pujar insegur, i després d’una gran revinclada, i amb els pisos superiors molt tancats, van decidir tirar-lo avall. Tenint en compte la normativa vallenca, era el torn, de nou, de la Colla Joves, que va canviar d’estratègia per asserenar-se i va apostar per un bon cinc de vuit, el tercer de la temporada. La Colla Vella va seguir amb el programa previst a la tercera ronda i va plantar el quatre de nou amb folre. Tot i aconseguir-lo descarregar, el castell els va donar més problemes dels que s’esperaven perquè es va començar a tancar de manera perillosa pels pisos superiors, perdent les mides d’arreu, i el van completar mostrant l’ADN que la Vella té davant les adversitats.

Després la Colla Joves va tornar-hi amb el quatre de nou amb folre, però, novament, va convertir-se en un intent desmuntat, ja que amb l’entrada de dosos es va veure que perillava excessivament. Quatre de nou amb folre, doncs, que se’ls va encallar i que van decidir aparcar per tancar amb el quatre de vuit.

En ronda de pilars la Colla Joves va completar el de sis i la Colla Vella va assolir una altra gesta inèdita: descarregar el primer pilar de vuit amb folre i manilles que veia la plaça del Blat per Sant Joan i, per tant, el més matiner també plantat pels de la camisa rosada. Amb dos gammes extra a la butxaca a finals de juny, doncs, tot fa preveure que serà una temporada d’allò més apassionant.

VALLS PLAÇA DEL BLAT

Colla Vella dels Xiquets de Valls:
3de9f, 4de9fp, 4de9f, p/8fm,
Colla Joves dels Xiquets de Valls:
3de9f, 5de8, 4de8, p/6
Altres actuacions

Dissabte, 10 de juny

Barcelona

Castellers de Sants 4/8, 3/8, 5/7

Castellers de Sarrià 3/7 (c), 4/7 (a), 4/7

Colla Castellera Jove de Barcelona 5/7, 4/7 a, 3/7 a

Sagals d’Osona 3/7, 4/6, 2/6

Vilanova i la Geltrú

Bordegassos de Vilanova 5/7, 7/7, 4/7 a

Castellers de Sant Cugat 4/7 a, 5/7, 3/7

Colla Jove de Castellers de Sitges 4/7 a, 5/7, 3/7 a

Moixiganguers d’Igualada 3/8, 4/8, 7/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona