Societat

SOCIETAT

El 95% dels catalans tenen almenys una xarxa social, amb WhatsApp de líder clar

Les xarxes socials han arribat ja a gairebé tota la població del país. El 95% dels catalans majors de 16 anys almenys en fan servir una, segons un estudi del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i l’agència Imagina. En números concrets, aquesta realitat es tradueix que 6,1 milions de persones utilitzen alguna d’aquestes plataformes, si bé cal tenir en compte que els infants i preadolescents han quedat exclosos d’aquesta recerca.

La xarxa que regna amb claredat és WhatsApp. Tot seguit, Facebook, Instagram i Youtube són les més utilitzades, però també hi treu el cap TikTok, que té un consum principalment juvenil. En canvi la xarxa social Twitter, propietat del magnat sud-africà Elon Musk està “estancada” amb dades a la baixa, segons els realitzadors de l’estudi. Pel que fa a Facebook, que es caracteritza per un públic més adult, no està pas caminant cap a la defunció, com es tendia a creure.

Hi ha certes dinàmiques i dades que l’estudi, que té una mostra de 3.500 persones, aconsegueix plasmar, malgrat l’escenari de canvis constants i innovacions. Segons el director d’Imagina, Arnau Sanz, la xarxa xinesa TikTok està “canviant el paradigma” de la comunicació i caldrà estudiar-ho a fons en propers estudis. Segons va dir, el seu ús supera Twitter i LinkedIn i està encaminat a passar al davant de Facebook o Instagram. D’altra banda, BeReal, xarxa semblant a Instagram que ven més autenticitat, ha irromput entre el jovent amb un ús “molt estès”. L’estudi ha detectat un temps d’ús de xarxes qualificat de “preocupant”, ja que se situa en les 2,2 hores per usuari i dia, si bé entre els joves supera les tres hores. També recalca que el consum de creadors de contingut en català només és significatiu entre el jovent, en què un 65% en veuen.

LA XIFRA

2,2
hores per dia
és el temps que els usuaris dediquen de mitjana a les xarxes socials. En el cas dels joves, són més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva