Societat

Vic a la butxaca

Els Sagals d’Osona completen a Vic el set de set, el tres de set aixecat per sota i el cinc de set; els Marrecs de Salt, el tres i quatre de vuit i la torre de set, i Vila de Gràcia, el quatre de vuit, el cinc de set i el tres de set

Cap de setmana del que podríem anomenar “tranquil·litat” castellera, amb diverses actuacions més modestes de les colles grans, que continuen rodant estructures que volen veure un pis més aviat i amb cita destacada a la festa major de Vic amb Castellers de la Vila de Gràcia, Marrecs de Salt i Sagals d’Osona.

La calorosa jornada a Vic va començar amb un tranquil set de set dels Sagals d’Osona, que en segona ronda van plantar un castell molt important per a ells, ja que feia deu anys que no el completaven: el tres de set aixecat per sota, que van celebrar amb eufòria. En tercera ronda van descarregar un bon cinc de set i, així, els d’Osona van signar la millor actuació d’aquesta temporada.

Pel que fa als Marrecs de Salt, aquests van començar la diada amb el tercer quatre de vuit de la temporada, amb canvis, que va anar perdent les mides però que van poder completar amb solvència. En segona ronda va arribar el tres de vuit, el tercer de l’any, que va patir força però que també van poder descarregar, i en tercera ronda van signar la torre de set repetint així la seva millor actuació de l’any.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia, en primera ronda, van tirar el seu millor castell, el quatre de vuit, que ja havien completat en sis ocasions aquest any anteriorment. En aquesta ocasió a Vic el van haver de treballar potser més del que esperaven però el van acabar descarregant. Com a curiositat cal destacar que als baixos d’aquest quatre de vuit hi havia tres dones. En segona ronda, els barcelonins van completar el cinc de set, el novè de la temporada, i en tercera ronda, el tres de set, que mirava clarament cap a un pis més en les pròximes setmanes. Festa Major de Vic, doncs, amb totes les colles satisfetes i els objectius del dia assolits.

Castell de 9 a Lloret i Torredembarra i cinc de vuit dels Capgrossos

Una altra diada va ser a Lloret de Mar, on els Castellers de Vilafranca es van desplaçar per fer-hi un nou tres de nou amb folre, que van acompanyar del set de vuit i la torre de vuit amb folre.

Bon cap de setmana també per als Capgrossos de Mataró, que dissabte a la tarda, a Esparreguera, van completar el tres i el quatre de vuit i la torre de set i, diumenge al migdia, a Premià de Mar, van plantar la tercera torre de vuit amb folre de l’any, en segona ronda van estrenar el primer cinc de vuit de la temporada i van acabar-ho tot amb el quatre de vuit amb una mirada ja posada amb el de nou.

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls actuava diumenge a la tarda a Torredembarra, amb els Castellers de Viladecans i els Xiquets de Torredembarra. Els rosats van començar l’actuació amb la torre de vuit amb folre, en segona ronda van carregar el tres de nou amb folre i finalment van tancar la diada amb el quatre de vuit i el pilar de sis.

Cal destacar que Vella i Verds es veuran les cares per primer cop aquest any aquest dissabte a la tradicional Diada de les Cultures d’Altafulla, on també actuaran els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

LA XIFRA

2
castells de 9 vistos aquest cap de setmana.
Els Verds van descarregar el 3de9f a Lloret i la Vella el va carregar a Torredembarra
Altres actuacions

DISSABTE

Barcelona

Castellers d’Esplugues 2/7, 5/7, 4/7a

Castellers de Sant Cugat 3/7, 5/7, 4/7

Castellers de Sants 4/8, 3/8, 2/7

DISSABTE

Riera de Gaià

Colla Joves Xiquets de Valls 3/8, 4/8, 5/7, p/6

Nois de la Torre 3/7, 4/7, 4/6a

Xiquets del Serrallo 3/7, 4/7, 4/6a



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins