Societat

rússia

Rússia prohibeix per llei cirurgies de canvi de sexe

També impedeix els canvis de nom en el registre civil

La Duma o cambra baixa del Parlament rus ha aprovat aquest divendres un projecte de llei que prohibeix les cirurgies de reassignació de sexe i el canvi de nom en els documents oficials. La llei ha estat adoptada per unanimitat per part dels 386 diputats presents a la sessió plenària (d’un total de 450) i ara passarà al Senat, que sol ratificar sense canvis els projectes que li arriben de la cambra baixa, informa l’agència Efe.

El projecte de llei Sobre els fonaments de la protecció de la salut dels ciutadans a la Federació Russa va ser presentat a final del passat mes de maig per un grup de gairebé 400 diputats de diferents formacions polítiques i inclou un article que prohibeix el canvi de sexe d’una persona, a excepció d’intervencions mèdiques relacionades amb el tractament d’anomalies congènites, malalties genètiques i endocrines associades amb la formació alterada dels òrgans genitals en les criatures després de la decisió d’una comissió mèdica.

Explica Efe que la nova normativa també prohibeix canviar de sexe en els documents oficials. El canvi de sexe en documents oficials estava permès per llei a Rússia des de 1997, tot i que l’interessat no s’hagués operat per poder modificar el document d’identitat.

La llei impedeix també l’adopció de criatures a les persones que hagin canviat de sexe, tampoc podran ser els seus tutors o fideïcomissaris i estableix la nul·litat del matrimoni si un dels dos cònjuges se sotmet a una reassignació de sexe, explica Efe. La reforma constitucional de 2020 va introduir a Rússia el concepte que el matrimoni és una unió entre un home i una dona. Vladímir Putin, va assegurar aleshores que mentre fos president de Rússia no hi hauria matrimoni entre persones del mateix sexe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Una setantena d’estudiants passen la nit a l’acampada a la UB en suport a Palestina

Barcelona
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix