Societat

EQUIPAMENTS

Construiran un tercer pavelló al complex esportiu de Palau-sacosta de Girona

L’Ajuntament de Girona projecta la construcció d’un altre pavelló a la ciutat, el tercer del complex esportiu del barri de Palau-sacosta. El regidor d’Esports, Àdam Bertran (ERC), admet la necessitat d’ampliar els equipaments per a l’esport i la promoció de la salut. “Volem donar resposta al fet que creix la demanda d’usos dels equipaments i la voluntat és iniciar la construcció del futur pavelló Palau 3, dins el complex de Palau.”

La construcció del pavelló i “la millora i l’ordenació de la distribució d’equipaments esportius” és el punt número 33 de l’acord de govern subscrit a mitjan mes de juny per Guanyem, Junts i ERC. Una de les 64 propostes del pla de govern és construir Palau 3, que compartirà espais amb els dos pavellons i la piscina coberta ja existents. “No és el mateix tenir una recepció que tres recepcions, cosa que generaria més espais. Aquí el que hem de buscar és no només la construcció sinó també l’optimització de recursos un cop estigui obert i crear un pol esportiu de primer ordre.”

Els terrenys on es construirà el pavelló ocupen un espai ampli entre el pavelló de Palau 1 i els carrers Lluís Pericot i Josep Aguilera. És una parcel·la de terra utilitzada actualment com a aparcament i a tocar d’un dipòsit. Anys enrere es va dir que s’hi construiria l’edifici definitiu de l’escola pública El Bosc de la Pabordia, però aquesta possibilitat no satisfeia la comunitat educativa del centre.

Les instal·lacions de Palau 1 i Palau 2 i de la piscina tenen molts anys de vida, i l’Ajuntament hi fa sovint tasques de manteniment –al gener es va avariar una caldera de la piscina–. A més, a Palau 2, on s’entrenen el Girona Club Hoquei i el Club Patinatge Artístic Girona, hi ha goteres. Un episodi de pluges a l’octubre va obligar les patinadores a entrenar-se amb cubells i pneumàtics per no relliscar a causa de les filtracions d’aigua.

D’altra banda, mesos enrere l’Ajuntament va encarregar a una consultoria l’actualització del mapa d’instal·lacions i equipaments esportius del municipi (MIEM), tenint en compte que conté dades del 2016 i d’activitats i clubs esportius del curs 2015/2016. Entremig –recorda– “hi ha hagut la pandèmia per coronavirus, el temporal Glòria i una crisi econòmica”.

El MIEM hauria d’estar enllestit en l’últim trimestre d’any. “Ens dirà quines necessitats hi ha, si és per a l’hoquei, el patinatge, bàsquet o futbol sala. El judo potser no necessita un pavelló sinó una sala a una certa alçària. El MIEM ens dirà quines són les necessitats i quins usos i esports... [aniran al nou pavelló]”, explica Bertran.

Una norantena

Segons dades del MIEM 2018-2028, a Girona hi ha 19 pavellons, incloent-hi els dels centres escolars. Estan situats en deu instal·lacions, set de municipals i tres de privades. Amb dades del 2016, el document revela que hi ha 91 entitats esportives i 39 són actives i fan ús de les instal·lacions municipals.

L’últim pavelló inaugurat és el de Montfalgars-Santa Eugènia, que es va estrenar l’octubre del 2013. S’hi pot practicar handbol, futbol sala, bàsquet i voleibol, i hi ha un aforament de 162 persones assegudes. Va costar 1,2 milions d’euros i és utilitzat per l’escola Montfalgars i pels clubs i entitats fora de l’horari lectiu. En la construcció de l’equipament, la Generalitat va aportar 600.000 euros i la Diputació 300.000. Bertran creu que les obres del pavelló començaran aquest mandat.

El consistori disposa d’uns terrenys al Puig d’en Roca que podrien ser destinats a ús esportiu i que havien estat un camp de futbol. El regidor del PSC Ángel Martínez va preguntar sobre aquesta qüestió en el ple de dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.