Societat

SOCIETAT

Mor el comissari dels Mossos Emili Quevedo

Va ser el responsable del disseny operatiu de la policia catalana l’1 d’octubre

El comissari dels Mossos d’Esquadra Emili Quevedo va morir ahir per culpa d’una malaltia, segons va confirmar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que va lamentar la pèrdua del policia, que durant alguns anys va ser el cap de la Comissaria Tècnica de Planificació de la Seguretat. Quevedo va formar part de la Prefectura durant l’etapa del major Josep Lluís Trapero.

“És una pèrdua enorme pels Mossos per la seva gran vàlua professional, per la seva proximitat i el bon tracte”, va piular Elena. Els Mossos també van afirmar que estan de dol per la pèrdua del comissari: “Ens afegim al dol de la família, els amics i els companys. Et trobarem a faltar.”

L’exconseller d’Interior Ramon Espadaler també va mostrar el seu condol per la mort del comissari: “Ens ha deixat un home que coneixia com ningú el cos dels Mossos , al qual va servir amb rigor.” Quevedo va ser mosso des de la primera promoció, el 1984.

Quevedo va ser un dels membres de l’excúpula dels Mossos reprimit per la justícia espanyola en la investigació per passivitat durant el referèndum de l’1 d’octubre. El comissari va ser el màxim responsable del disseny operatiu de la policia catalana durant el referèndum. Va declarar en el judici del Suprem recordant que era impossible evitar-lo ja que haurien necessitat entre 30.000 i 40.000 agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia