Societat

SOCIETAT

Mor Roser Herreros, el rostre més conegut dels Capgrossos de Mataró

Commoció a ciutat i en el món casteller per la mort de la castellera, de només 37 anys, en un accident de trànsit a l’AP-7

Mataró i sobretot la colla dels Capgrossos va reaccionar amb commoció a la pèrdua de la castellera Roser Herreros, coneguda com l’Herre pels seus companys. Herreros, que va morir en un accident de trànsit ahir a l’AP-7, era segons els seus companys, que van escriure una emotiva nota de comiat, el rostre més conegut de la colla, essent-ne canalla, tronc i cap de colla. Els Capgrossos van suspendre el viatge previst per al cap de setmana a Eltziego. Herreros també havia fet castells amb els Arreplegats de la Zona Universitària.

Herreros va ser, segons els seus companys, una “castellera excepcional”. Va ser canalla els primers anys de la colla des dels inicis el 1996 i posteriorment va seguir pujant ja com a tronc essent una fixa i una clàssica dels pisos alts dels castells dels Capgrossos. El 2020 i el 2021 va ser cap de colla, liderant la complicada etapa de la Covid-19 i la difícil represa castellera. Abans també havia ocupat diferents càrrecs dins l’estructura tècnica del grup, als equips de canalla i de tronc.

Amb tot, la colla remarca també el caràcter de la seva companya: “L’Herre ha estat un puntal social i comunitari per a tota la colla. Extraordinàriament extrovertida, de caràcter igual d’afable que volcànic, ella ha estat l’autèntica ànima dels Capgrossos, qui ha sabut aportar sobretot els elements de força, valor i equilibri. La rauxa que estimula el seny de la colla.”

Als Capgrossos, recorda la colla, l’Herre hi tenia tot: la parella, el fill, la família, els amics. Educadora social, vivia per als castells i sempre trencava el glaç, s’aproximava als nouvinguts, tenia una relació especial amb la canalla i era una veu a escoltar. Un barem de la colla. “Si l’Herre deia que sí, els Capgrossos anaven endavant.”

L’alcalde de Mataró va escriure una emotiva piulada recordant la figura de la castellera: “La mare sempre explicava que aquella nit, després de l’accident del pare, ell entraria per la porta. Impossible de pair i de creure. Un cop enormement dur: tot el meu acompanyament, escalf més sincer. Una forta abraçada a la colla de l’Herre.”

Segons confirmen els Capgrossos, Herreros era la conductora que va morir ahir després que el cotxe que conduïa topés per darrere contra un camió a l’AP-7, al seu pas per Vilablareix, al Gironès. Al cotxe hi viatjava també un menor, que ha resultat ferit menys greu. Va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), el sinistre va tenir lloc poc abans de dos quarts de cinc de la tarda al quilòmetre 65,5 de la carretera esmentada. El camió es trobava aturat a causa d’una avaria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia