Societat

Tres municipis de l’Alt Empordà s’adhereixen al Pla de Sanejament d’Aigües

A partir de l’aprovació, Peralada, Vila-sacra i Bàscara s’afegeixen als municipis que podran comptar amb aquest servei

El ple del mes de setembre del Consell Comarcal ha aprovat que tres nous municipis -Peralada, Vila-sacara i Bàscara- s’adhereixin al Pla de Sanejament d’Aigües. El Programa d’Actuació Comarcal que va ser aprovat en sessió plenària del Consell Comarcal de data 28 de novembre de 2017, contempla la gestió a escala comarcal del servei de sanejament en alta de les aigües residuals urbanes atesa la demanda de diversos municipis per la creació d’un servei comarcal que gestionés de forma conjunta i coordinada els diferents serveis locals del cicle de l’aigua.

Amb la seva aplicació, el consell Comarcal s’erigeix com a interlocutor directe amb l’ACA i vetlla perquè es compleixi la planificació de sanejament prevista per als propers anys, restant pressió als municipis que fins ara assumeixin aquesta gestió directament.

Durant l’anterior mandat 2019-2023 es va crear l’àrea comarcal dedicada al cicle de l’aigua, que en aquest nou mandat ha assumit el mateix president Agustí Badosa: “En un context de canvi climàtic i sequera persistent, hem d’apostar perquè els processos de sanejament siguin cada vegada més eficients, i perquè en un horitzó proper els nous sistemes permetin que l’aigua reciclada pugui seguir un cicle de potabilització. “

En aquesta línia, i fent referència a les darreres declaracions de l’enginyer figuerenc Jordi Agustí, Badosa conclou: “Els experts ens avisen de la importància de trobar noves modalitats de potabilització de l’aigua i de la necessitat imminent d’invertir en aquests processos de transformació de l’aigua residual en aigua de boca. Des de les institucions tenim la obligació d’avançar en aquesta direcció i actuar amb responsabilitat per frenar i revertir, en la mesura del possible, l’estat d’emergència en el qual ens trobem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre