Societat

El sector destaca el paper de futur de la biotecnologia per a la transició energètica

Empreses i entitats d’energia i R+D+i han destacat la finestra d’oportunitat que obre la biotecnologia al desenvolupament i la distribució d’una energia neta que permeti al planeta seguir funcionant de manera sostenible per a tothom.

Experts d’empreses com Repsol, CENER i Perseo Biotech han explicat en una conferència durant la segona sessió de BIOSPAIN a Barcelona el rol que atorguen les companyies a la biotecnologia per continuar aportant valor a la cadena energètica en un món en plena emergència climàtica.

A la mateixa sessió hi ha participat, una representant del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI), María Pilar González Gotor, que ha destacat que la majoria de les seves subvencions nacionals i europees relacionades amb la biotecnologia tenen a veure amb la transformació dels combustibles fòssils als biofuels.

González Gotor ha dit que Espanya és el segon país de la Unió Europea a aconseguir participar en programes relacionats amb els biofuels i ha animat que més empreses s’involucrin per a aquesta transició energètica.

Des de Repsol, un dels seus científics principals, Vicente Bernal, ha dit que encara que la biotecnologia no és el centre de la seva activitat, sí que fa dècades que és part de les seves activitats per aconseguir tant noves eines i materials com per desenvolupar tecnologia que els permeti localitzar millor les fonts de fuel i gas.

Alhora, ha explicat, la posen en pràctica a l’hora de purificar l’aigua que es fa servir en el procés industrial i es reutilitza o es torna si és possible al medi, així com per “revaloritzar” els residus del procés.

D’aquesta “revaloració” o transformació per a fonts noves d’energia com la biomassa o el bioetanol també n’ha parlat la representant de Perseu Biotech, Caterina Coll, que ha apuntat que és el biofuel el producte amb més demanda del sector “amb diferència”.

Coll ha assenyalat la importància que “tota la cadena de valor” vagi de la mà per donar sentit i viabilitat a l’energia verda, inclosos els inversors i les administracions.

Sobre l’impuls de la legislació mediambiental de la Unió Europea, amb objectius de retallada d’emissions i de renovables molt clar, s’ha pronunciat el director del Departament de Biomassa de CENER (Espanya), Javier Gil, que ha cridat l’atenció sobre la necessitat de desenvolupar a través de la biotecnologia i altres eines els fuels del futur.

En concret, ha recordat que el combustible de l’aviació haurà de tenir noves fonts per complir els objectius imposats al sector de cara al 2050, fet que implica el desenvolupament de biofuels suficients per als quals podria no haver-hi suficients matèries primeres.

“Hem de buscar fonts d’energia complementàries i alternatives i per això la biotecnologia jugarà un paper important”, ha destacat.

La conferència sobre el potencial de la biotecnologia en la transició energètica ha tingut lloc en la segona jornada de la vintena edició de BIOSPAIN, la gran cita de les empreses biotecnològiques que ha reunit al voltant de 3.000 participants i més de 900 companyies i entitats a Barcelona. EFE



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA