Societat

SOCIETAT

El Consorci de la Costa Brava amplia la depuradora de Tossa

S’hi està construint un nou reactor biològic, i se n’està reconvertint dos més

El president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha presentat aquesta tarda el projecte de reforma i ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tossa de Mar. Les obres, que s’estan portant a terme des del juliol passat, tenen el propòsit de millorar el funcionament de l’equipament i posar fi a la saturació que pateix durant els mesos d’estiu. La depuradora de Tossa té, per disseny, una capacitat de tractament d’aigües residuals urbanes de 4.500m3 al dia, i en els darrers anys, la gran demanda d’aigua havia motivat que s’hagués de tractar el 130% d’aquesta “teòrica” capacitat màxima, sobretot durant el mes d’agost.

L’actuació que s’està executant permetrà tractar un cabal de 6.700m3 al dia durant el mes d’agost i, d’aquesta manera, dotar la depuradora de la capacitat per oferir al municipi un servei òptim. Noguer ha destacat la importància d’aquestes obres, atès que “el sanejament de les aigües residuals es un servei bàsic i requereix una gestió eficaç i precisa”. Segons Noguer, aquesta actuació era prioritària “perquè, en el moment àlgid de la temporada turística, el sistema se sotmetia a una tensió excessiva i s’havia de recórrer a solucions addicionals”. Els treballs consisteixen en la construcció d’un nou reactor biològic de tipus carrusel de 2.620 m3 i la reconversió dels dos tancs biològics existents, de 1.734 m3 cadascun, també en reactors biològics de tipus carrusel. Tots tres estaran airejats per bufadors de levitació magnètica, màquines de màxima eficiència de 125 kW de potència cadascuna. La construcció del nou reactor no aturarà el funcionament normal de l’EDAR i les aigües tractades amb el reactor nou, continuaran el seu procés de depuració en els decantadors de la planta actual.

Els objectius de qualitat d’aigua de sortida permetran la seva reutilització en espais com el parc de sa Riera o la riera de Tossa. Les obres tenen un cost previst de gairebé 3 milions d’euros i està previst que estiguin enllestides a principis de 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat