Societat

SOCIETAT

Demanen un paper més actiu de la Generalitat en el futur hospital Josep Trueta

L’Observatori del Campus de Salut celebra que Salt cedeixi els sòls al govern el primer trimestre del 2024

Pel president del Col·legi de Metges, els tràmits municipals van “més endarrerits” a Girona

L’Observatori Campus de Salut Girona – Nou Trueta ha demanat que la Generalitat de Catalunya tingui un paper més actiu a l’hora d’agilitzar la tramitació del futur hospital Josep Trueta i campus de Salut. El president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Josep Vilaplana, considera que el govern no s’ha arromangat prou. “Sempre hem dit que la Generalitat hauria hagut de donar més suport en tot el procés. Quan hi va haver  la proposta dels Jocs Olímpics d’hivern al Pirineu, hi va posar tota la maquinària en marxa”.

L’Observatori es va constituir el 2020 per “col·laborar” en la materialització del futur hospital i campus de Salut, ha recordat aquest matí Vilaplana. El cap dels metges gironins s’ha mostrat satisfet que l’ajuntament de Salt cedeixi els sòls a la Generalitat el primer trimestre del 2024. En canvi, el nou equip de govern de Girona, de Guanyem, Junts i ERC, “va més endarrerit” en la tramitació de la cessió de terrenys al govern, ha explicat Vilaplana.

Vilaplana és un dels caps visibles de l’Observatori, que aplega responsables de la Universitat de Girona, la Cambra de Comerç, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), el COMG i el Col·legi Oficial d’Infermeria de Girona. L’Observatori fa balanç de la tramitació del campus de la regió sanitària gironina cada mig any.

Compareixença

El presidents dels metges de Girona ha fet aquestes afirmacions en una compareixença davant dels mitjans aquest matí a la seu del Col·legi, al costat del vicerector de Campus Sostenible de la UdG, Rafel Reixach, el cap de Cardiologia del Trueta i exdegà de Medicina de la UdG, el doctor Ramon Brugada, i l’excap de Cirurgia General i Digestiva del Trueta, el doctor Antoni Codina-Cazador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia