Societat

BarcelonA

Un anunci de Vox en el programa encén la polèmica a la festa major de Sant Andreu

Sant Andreu de Palomar comença aquests dies una festa major que s’ha anat enverinant els dies previs per un fer inèdit: en el programa apareix un anunci de Vox que desitja –en castellà– una “bona festa major plena de seguretat i llibertat”.

La presència de l’extrema dreta en el programa de la festa major ha provocat el malestar de moltes entitats que participen en el desenvolupament de la festa, que han expressat el rebuig de la presència de la formació ultra. En un comunicat, la Federació d’Entitats de Sant Andreu de Palomar/Ateneu L’Harmonia ha advertit que, a la festa major, “no hi té cabuda una formació política d’ultradreta, racista i que, entre altres coses, nega els drets de les dones, del col·lectiu LGTBIQ+, del català com a llengua pròpia perquè ens puguem expressar en total llibertat, i que té una mirada de la cultura basada en el maltractament animal i en la censura de tot allò que soni o sigui dissident amb el pensament únic que promouen”. Per a la seixantena d’organitzacions i entitats que signen el document “normalitzar una publicació d’aquest partit en el programa esdevé l’acceptació que la ultradreta i el feixisme formen part del dia a dia de la vida social andreuenca” i han demanat “la retirada immediata de l’anunci”.

La comissió de festes de Sant Andreu de Palomar admet que a la festa “no hi té cabuda cap mena de discriminació per origen, ideologia, gènere, orientació, etc.” i“entén” i “respecta” el malestar dels veïns que s’han sentit “agredits” per la publicació de l’anunci i demana “disculpes”. Tot i això, recorda que “els partits polítics que tenen representació al Consell Municipal de Sant Andreu” i que “han estat votats per la població tenen dret a sortir en el programa de la festa major”.

Mireia Ferran, una veïna de Sant Andreu que va estar deu anys a la comissió de festes, veu “normal que les entitats alcin la veu i es pronunciïn contra el “feixisme” i “convida” la comissió, de la qual remarca la tasca de “voluntariat”, a fer una “reflexió” sobre la presència de l’extrema dreta en el programa. “La festa major és un acte social i cultural, els partits haurien de buscar un altre lloc”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia