Societat

Crítiques a la proposta europea de baixar l’edat de conduir a 17 anys

“No ho veig, no és una prioritat ni una demanda”, assegura el conseller Elena

“No ho veiem com una necessitat”, apunta el director del Servei Català del Trànsit

Ni el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ni el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, no creuen que la proposta de la Unió Europea de rebaixar l’edat de conduir als 17 anys sigui necessària. “No ho veig, no és una prioritat ni una demanda entre els joves”, ha assegurat Elena aquest dimarts en una entrevista a Rac1. “No ho veiem com una necessitat que ens demani la societat”, ha assegurat en la mateixa línia Lamiel a TV3 que ha apostat per més formació si el que es vol és anar incorporant conductors per tenir-ne més professionals en un futur. El conseller també s’ha mostrat crític amb que es vulgui rebaixar a 18 anys l’edat per a poder portar autobusos i camions de bombers: “Em sembla molt aventurat”.

En concret, els països de la Unió Europea van acordar dilluns que es puguin començar a conduir cotxes des dels 17 anys, sempre que es faci acompanyat d’un major de 24 que tingui el carnet des d’almenys cinc anys. La normativa definitiva encara haurà de negociar-se amb el Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia