Societat

Un celler de la DO Empordà participarà a la Festa del Vi Novell de Barcelona

Serà un esdeveniment per celebrar l’arribada del primer vi de l’anyada 2023

El celler Cooperatiu d’Espolla participarà aquest dissabte dia 9 a la Festa del Vi Novell de Barcelona, que es farà als jardins del Palau Robert. Es tracta d’un celler històric en l’elaboració de vi novell. Serà un esdeveniment per celebrar l’arribada del primer vi de l’anyada 2023, que aquests dies està en plena temporada, després que sortís al mercat el passat 11 de novembre, dia de Sant Martí. La festa està organitzada pel col·lectiu de cellers elaboradors de novell amb el suport de l’INCAVI. La festa obrirà portes a les 11 del matí i es podrà visitar fins a les 8 del vespre. L’entrada és lliure i les consumicions tindran un preu d’1,5 € cada degustació, o 10 € si es compra un paquet de 8 degustacions. Els tiquets es podran comprar allà mateix durant tot el dia. Hi haurà també formatges artesans per acompanyar els vins. Per animar la jornada i fer divulgació de què és el vi novell s’han organitzat diferents activitats. A les 12.30 del migdia hi haurà una petita representació teatral on s’explicaran els orígens rurals del vi novell i la tradició catalana de vincular la sortida del vi a la matança del porc. I a les 5 de la tarda es farà un joc interactiu tipus Trivial amb preguntes i respostes sobre el vi novell. La persona guanyadora s’emportarà un lot amb una ampolla de vi de cadascun dels cellers participants. Aquest serà el segon any consecutiu que la festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal, un canvi de data que vol reivindicar tota la temporada del novell, que comença l’11 de novembre i s’acaba ben entrat el febrer. L’any passat la festa de Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastos i molt bona afluència de públic durant tot el dia.

El primer vi de l’any

El vi novell és el primer vi a sortir al carrer després de la verema de l’any. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.

Aquest any s’han posat a la venda 66.500 ampolles de vi novell, un 34% menys que l’any passat pels efectes que la sequera ha tingut en la collita de raïm. Una de les principals novetats és que l’agrupació de cellers catalans elaboradors de vi novell han creat un nou distintiu per identificar els vins novells i garantir que compleixin amb uns determinats criteris de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIs

Alerta per una borrasca que localment pot deixar neu a 500 metres

BARCELONA
SERVEIs

Torna a funcionar l’estació de tren d’Ocata

BARCELONA
Urbanisme

Revisen d’urgència un edifici a Badalona per unes esquerdes, però conclouen que no hi ha perill

Badalona
Sant Feliu de Guíxols

Paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer

Sant Feliu de Guíxols
societat

Flexibilització en la regulació de les ZBE

BARCELONA
Tossa de Mar

Presentat un nou volum de la col·lecció Josep Pla

Tossa de Mar
GIRONA

La Devesa, melic fins demà de la formatgeria artesana catalana

Girona

Descobreixen una zona vinculada a la producció d’oli a la vil·la romana

sarrià de ter
salut

En funcionament el nou servei d’urgències territorial d’Osona i el Lluçanès

VIC