Societat

religió

La Sagrada Família acull demà una missa criolla en favor de la pau

És un dels actes emmarcats en el desè aniversari del pontificat de Francesc

El papa està “entusiasmat” amb l’acte, que té la finalitat de recaptar fons per construir un hospital de campanya a Ucraïna

A la missa hi assistiran refugiats ucraïnesos acollits a Catalunya

Quan va començar la guerra a Ucraïna, Sor Lucía Caram, la monja activista i ànima de la Fundació del Convent de Santa Clara, no va dubtar en agafar una furgoneta i anar-se’n a buscar refugiats. En va aconseguir portar molts, que es van afegir als milers que van venir per altres rutes a casa nostra. Molts mesos després amb l’empresari del pernil Enrique Tomás, amb qui ja ha col·laborat en altres activitats solidàries, i amb la cantant Pasión Vega, que també ha col·laborat en alguns projectes solidaris, Lucía Caram va pensar que podrien celebrar una missa criolla (una creació del músic l’argentí Ariel Ramírez) per tal de recaptar diners per a Ucraïna. Van anar a Roma a presentar el projecte a Francesc i a aquest, que és un gran amic de Sor Lucía, va quedar “entusiasmat” amb la idea. Aleshores Caram va pensar que es podria fer a la Sagrada Família.

L’Església de Bacelona s’ha implicat en aquest projecte i avui el cardenal Joan Josep Omella ha presentat amb Caram, amb Enrique Tomás, amb Pasión Vega i amb altres responsables de la Sagrada Família aquesta missa-espectacle, que es representa des dels anys seixanta. “Estic agraïda i emocionada de poder-la cantar”, ha dit Pasión Vega, que actuarà amb David Bisbal.

Demà a la tarda serà la primera vegada que una missa cantada d’aquestes característiques se celebra a la Sagrada Familia i més amb dos cantants de bandera com son Vega i Bisbal. Cantaran un repertori de 10 temes de música religiosa en ritmes musicals tradicionals d’Argentina i a més, hi afegiran cançons populars profanes com l’Hallelujah, Gracias a la vida o Solo le pido a Dios.

La missa criolla cantada per Pasión Vega i David Bisbal i en la que hi participaran més d’un centenar de sacerdots i serà presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías, comptarà amb la coral del Conservatori del Liceu i la direcció musical de Jacob Sureda.

El cardenal Omella ha recordat avui que la missa –ell no hi podrà assistir perquè ha d’anar a Madrid– s’emmarca en el desè aniversari del pontificat del papa Francesc.Se serà un gran acte no només per recollir diners per fer un hospital de campanya a Ucraïna, situat a 50 quilòmetres de la frontera amb Rússia, sinó per la pau en general.

L’hospital de campanya que projecte Sor Lucía Caram és la continuació de l’obra que ja ha iniciat en aquell territori, on ja hi ha anat en més de vint ocasions i ha obert diversos corredors humanitaris. “Ja hi ha més de 3.500 persones que vindran a la missa criolla i hem convidat a molts refugiats ucraïnesos, entre els quals molts que estaven malalts i aquí els han tractat”, ha dit. Sor Lucía Caram ha recordat que Catalunya “ha estat molt acollidora” i que aquesta cerimònia vol reconèixer, també, la gran generositat de Catalunya i Barcelona.

La missa serà demà a les set de la tarda i serà retransmesa per TVE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.