Societat

Cinc detinguts a Roses en la desarticulació d'una xarxa de narcotràfic on s'han decomissat 2.500 kg d'haixix

Els cinc detinguts, tots ells amb domicili a l'estranger, han passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres

Els Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària han desarticulat una organització internacional de narcotràfic integrada per cinc individus estrangers als quals han confiscat 2.500 quilos d'haixix, introduïts a Catalunya pels canals de la urbanització Santa Margarida de Roses, informa la policia autonòmica.

L'operació, denominada Corleone, s'ha saldat amb la detenció i posterior ingrés a la presó de cinc persones, quatre britànics i un holandès d'entre 25 i 40 anys, i amb el decomís de 2.500 quilos d'haixix, un veler de luxe i un cotxe.

Les investigacions es van iniciar a l'octubre de l'any passat, quan la Unitat Central Operativa dels Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van detectar a Roses una de les bases operatives d'una organització delictiva internacional.

El resultat de la investigació
La investigació va constatar de seguida que l'esmentada organització importava i distribuïa droga a Catalunya des d'una casa situada en la urbanització Santa Margarida, en què les embarcacions poden arribar fins als domicilis gràcies als canals existents.

El passat 20 de juny, els investigadors van detectar l'arribada d'un veler al domicili d'un dels sospitosos que podia transportar un nou carregament de droga.

La vigilància
El dispositiu conjunt de vigilància que es va establir al voltant del veler va permetre observar com quatre homes i una dona van descarregar nombrosos fardells cao a vesprejar i els van introduir en el domicili, per la qual cosa es va demanar una autorització al jutge de guàrdia per registrar l'habitatge. L'endemà es van efectuar les cinc detencions i es van decomissar 134 fardells amb dues tones i mitja d'haixix, el veler investigat i un cotxe utilitzat pel grup.

Els cinc detinguts, tots ells amb domicili a l'estranger, han passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres (Alt Empordà), que ha decretat el seu ingrés a la presó i el secret del sumari, mentre les investigacions continuen obertes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell