Societat

turisme

Barcelona obté la certificació de Destinació Turística Intel·ligent

Barcelona ha obtingut la certificació de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), que atorga la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), després de superar els “requisits necessaris”, segons ha informat aquest dissabte l’ajuntament.

En total, s’han analitzat 97 requisits i 261 indicadors sobre sostenibilitat, accessibilitat, innovació, tecnologia i governança, que han servit per “valorar el grau de maduresa de Barcelona com a destinació turística innovadora, amb una infraestructura tecnològica d’avantguarda que garanteixi el desenvolupament sostenible, accessible per a tothom i que faciliti la interacció i la integració del visitant amb l’entorn”.

El reconeixement DTI, segons destaca l’Ajuntament de Barcelona, s’adjudica “únicament si la destinació obté una puntuació en el grau de compliment igual o superior al 80%”.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha asseverat que la ciutat “sobresurt en àmbits com el desenvolupament de productes i serveis innovadors, la protecció del patrimoni natural i cultural, la col·laboració publicoprivada, el compromís ambiental, l’impuls de polítiques de redistribució dels beneficis del turisme o les infraestructures de connectivitat”.

Altres ciutats de l’Estat que també han aconseguit aquesta certificació són Bilbao, Benidorm, Sant Sebastià, Gijón, Màlaga, Tenerife i Santander.

El reconeixement té una validesa de dos anys i està subjecte a un procés de renovació, cosa que obliga la destinació a “mantenir una millora continuada, comprometent-la a una renovació dels objectius i les estratègies i a una adaptació a les necessitats de l’entorn futur”.

L’Ajuntament de Barcelona ja formava part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents des del 15 d’abril del 2021, cosa que demostra la seva aposta per fer de la destinació un entorn compromès amb la importància d’aplicar al turisme valors relatius amb la governança, la sostenibilitat, accessibilitat, innovació i tecnologia”.

El DTI és el segon reconeixement que obté la ciutat a nivell turístic durant el darrer mes, després que la Unió Europea (UE) reconegués al desembre que és la “regió que més disposa d’allotjaments sostenibles segons l’indicador Environmental Labels and Schemes, creat per la UE”.

Barcelona en aquesta classificació compta amb un total de 283 punts, davant dels 134 d’Estocolom (Suècia) o els 95 d’Amsterdam (Països Baixos).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat