Societat

societat

Els únics reis que ens fan il·lusió

Els Reis d’Orient, els únics monarques que realment porten il·lusió i màgia a les llars, han fet feina aquesta nit, després de deixar-se veure en les cavalcades de tot Catalunya i portant als adults un regal molt preuat en aquests temps de sequera: la pluja.

A Barcelona la cavalcada es va fer amb normalitat, per bé que en alguns moments l’aigua va obligar a obrir paraigües i capelines, mentre que a Tarragona, on els Reis també van arribar per mar, la desfilada es va fer amb una temperatura força agradable i va estar precedida per un castell de focs artificials que va donar la benvinguda a la comitiva reial. En canvi, en el seu recorregut per altres punts del país, Ses Majestats van estar molt més condicionades pel mal temps i van haver de modificar el recorregut d’altres anys, substituint les cavalcades per campaments en diferents instal·lacions municipals.

Pau, que fa molta falta

A Barcelona, l’alcalde Jaume Collboni va rebre Melcior, Gaspar i Baltasar al Portal de la Pau, on els va oferir el pa i la sal, com a símbol d’hospitalitat i benvinguda, i els va lliurar les claus de la ciutat perquè poguessin entrar a totes les cases.

Collboni els va demanar “la pau” al món per protegir els infants, que ajudin a “tenir cura” del planeta i a fer una ciutat “més justa i acollidora”, “més bonica i endreçada” i inclusiva per als infants. La cavalcada va acabar a la Font Màgica de Montjuïc passades les nou del vespre. Melcior, que va parlar en nom dels Tres Reis, va expressar que enguany han arribat “preocupats” i “entristis” per les guerres que fan patir tantíssim les nenes i els nens: “Hem de fer tots els possibles i els impossibles per aturar aquestes guerres. Els infants d’arreu del món han de tenir l’oportunitat de créixer i viure en pau.” Ses Majestats també van encoratjar els infants a ser “bondadosos” i a “tenir bon cor”.

Al matí, els Reis d’Orient havien arribat a la platja de Castelldefels, aquest any a cavall i no en camells, i després van ser traslladats en cotxes d’època fins al castell de la vila, on han descansat fins a la cavalcada. A Lleida, la cavalcada dels Reixos es va fer sota una pluja constant fins que Ses Majestats es van refugiar a l’ajuntament, on, com a novetat d’aquest any, van atendre personalment els nens que s’hi van desplaçar per veure’ls. La Paeria de Lleida ha apostat enguany per fer d’aquest acte un esdeveniment inclusiu i accessible, amb un espai habilitat de 30 metres quadrats per a infants amb mobilitat reduïda o altres discapacitats.

A Igualada (Anoia) els Reis van arribar acompanyats d’un seguici d’un miler de patges. Abans d’iniciar-se la cavalcada, van fer el pregó i durant el recorregut alguns patges es van enfilar amb escales de mà pels balcons de les cases com a preàmbul del repartiment de regals personalitzat per les llars de la ciutat, que s’inicia tot seguit. Una pluja fina també va caure durant el recorregut, però no va impedir que es desenvolupés amb normalitat.

De fet, les previsions de pluja van obligar a cancel·lar les cavalcades de Reis de diversos municipis d’arreu de Catalunya, com per exemple d’Osona, el Bages, el Maresme, el Solsonès i el Vallès. En la majoria dels casos es va traslladar la recepció de Ses Majestats a diferents equipaments coberts per poder mantenir el programa i rebre les darreres cartes dels nens.

També es va buscar un pla alternatiu a poblacions del Maresme com Cabrils, Dosrius i el Masnou, on Ses Majestats es van establir al pavelló municipal, mentre que a d’altres, com Vilassar de Mar, la cavalcada es va mantenir, però avançant-la a l’horari previst i acabant també sota cobert. A Moià (Moianès) els infants els van esperar a l’església del municipi. En la mateixa línia, a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental), van arribar directament a La Fàbrica, on els més petits els van poder entregar les cartes. Tampoc es va fer la tradicional cavalcada a Seva (Osona), i es va traslladar el campament reial a la Sala Polivalent.

A Girona, abans d’establir el campament reial entre els plàtans de la Devesa, els patges van ser ajudats pels efectius del cos de bombers a portar regals als nens ingressats a l’hospital Josep Trueta. En definitiva, la jornada d’ahir va ser màgica i plena d’il·lusió per a tothom, que cristal·litzarà avui en tota mena de regals.

Recuperar la carta

Precisament una iniciativa ben emotiva de la celebració d’enguany s’ha produït a Guissona, on l’exalcalde Josep Cosconera ha decidit retornar als seus remitents totes les cartes enviades fa vint anys per la mainada del poble. Cosconera va explicar al 3Cat que havia custodiat totes les cartes que els patges reials havien recollit durant els seus mandats, entre el 1999 i el 2011, unes 1.500 cartes en total. “Que després de tants anys tornis a rebre una carta de quan eres petit és una alegria immensa”, ha declarat l’exalcalde, que ha tingut l’ajuda de la seva neboda per dur a terme aquesta iniciativa.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2372182-els-reis-arriben-condicionats-per-la-pluja.html

2372182



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins