Societat

ciutat del vaticà

Francesc demana la prohibició universal de la gestació subrogada

El papa denuncia la “deplorable pràctica” dels ventres de lloguer, que “ofenen greument la dignitat de la dona i del nen, i es basa en l’explotació de la situació de necessitat material de la mare”

Francesc ha qualificat aquest dilluns de “deplorable” la pràctica dels ventres de lloguer i ha fet una crida a la comunitat internacional perquè es “comprometi” a “prohibir universalment” la gestió subrogada, que suposa que una dona gesti un fill per a terceres persones. “Considero deplorable la pràctica de l’anomenada maternitat subrogada, que ofèn greument la dignitat de la dona i l’infant i es basa en una situació de necessitat material de la mare”, ha afirmat el papa durant el tradicional discurs d’inici d’any davant el cos diplomàtic acreditat a la Santa Seu i recollit per l’ACN.

Bergoglio ha defensat que el “camí cap a la pau exigeix el respecte a la vida, de tota la vida humana, començant pel nen no nascut en el si matern, que no pot ser suprimida ni convertir-se en un producte material” i ha subratllat que “un nen és sempre un do i mai l’objecte d’un contracte”.

“En cada moment de la seva existència, la vida humana ha de ser preservada i tutelada, encara que constato, malauradament, especialment a Occident, la persistent difusió d’una cultura de la mort que, en nom d’una falsa compassió, descarta als infants, els ancians i els malalts”, ha lamentat el pontífex durant el discurs davant dels 184 ambaixadors diplomàtics acreditats davant la Santa Seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat