Societat

crònica

Més sequera, menys personal a Catsa

A les portes de l’emergència, hi ha vacants en la direcció tècnica, la gerència i la direcció econòmica i financera de l’empresa

Just a les portes que la Generalitat decreti demà l’estat d’emergència per sequera en el sistema Ter-Llobregat, l’Ajuntament de Girona té oberts quatre processos per posar fi a les fuites de l’empresa supramunicipal Cicle de l’Aigua del Ter SA (Catsa). Just quan la ciutadania haurà d’anar més amb compte a l’hora d’obrir l’aixeta, és quan és més punyent la falta de personal i de càrrecs directius a la societat. “Intentarem alinear les necessitats i les capacitats”, deia en el ple de dilluns el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot (Guanyem), com un anhel a curt termini.

Fonts de l’equip de govern admeten que han hagut d’obrir d’urgència un procés per cobrir la marxa del director econòmic i financer, que es va acomiadar el dimecres 17, és a dir, fa tretze dies. La convocatòria exprés es va obrir i es va tancar en 48 hores, del 17 al 19. “El que passa a Catsa no té res a veure amb la sequera», va dir Cot en el ple. Ara mateix no hi ha càrrecs directius en la societat supramunicipal, constituïda a finals del 2022 i que va rellevar l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa).

Al juliol van fer fora de Catsa la directora tècnica i gerent per “irregularitats greus” i acaba de plegar l’esmentat directiu. L’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, busca una figura per a la direcció tècnica i una de diferent per a la gerència. El 20 de març haurien d’estar cobertes. Però hi ha pendent trobar un tècnic de recursos humans. Un va plegar. “La situació està una mica encallada”, va dir Cot.

La falta de càrrecs directius a l’empresa, participada pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià, s’encavalca amb les convocatòries de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per fer front a la sequera. Sílvia Paneque (PSC) sosté que n’hi ha hagut per recuperar pous d’aigua existents, que és el que ha fet Catsa amb les instal·lacions del Sitjar de Salt, construïdes el 2008 i que encara no han estat usades. L’equip de govern, que supleix els buits a Catsa, considera que la convocatòria no s’ajustava a la situació actual.

Per Paneque, és un error no anar a l’ACA quan costa 361.200 euros electrificar els pous de Salt i quan cal demanar 666.000 euros en crèdits, segons l’acord de dilluns. L’edil exposa que el govern ha obert una línia d’ajuts de fins a 120 milions fruit d’un acord Junts-PSC per millorar l’eficiència de les xarxes, i que el consistori n’hauria fet cas omís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva