Societat

Les catifes de Flors de Blanes i Arbúcies volen ser Patrimoni Cultural Immaterial

El Parlament dóna suport a la candidatura de la tradició de fer estores de flors, liderada per la Federació Catalana de Catifaires que es presentarà aquest 2024

Tant a Blanes com a Arbúcies, dues poblacions selvatanes unides per una mateixa tradició, poder gaudir de les aromàtiques catifes de flors es remunta a molt temps enrere. A mitjans del segle XX van desaparèixer de molts municipis, però posteriorment van revifar amb l’impuls cívic popular. Ara, amb la candidatura que lidera la Federació Catalana de Catifaires, es tracta de fer aquesta tradició encara més coneguda, més internacional. La Federació Catalana d’Entitats Catifaires ha impulsat una candidatura internacional de manera conjunta amb Mèxic, Malta, Bèlgica i Itàlia, països que comparteixen aquest art perquè figuri inscrit a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. Aquesta candidatura està previst que es presenti aquest 2024, i es valorarà de ara a l’any vinent.

El Parlament de Catalunya, amb tots i totes les diputades posades en peu aplaudint, ha aprovat recentment una declaració institucional per donar suport a la candidatura El Parlament demana a totes les institucions públiques de Catalunya que s’adhereixin a la iniciativa.

Amb aquesta declaració, el Parlament reconeix la tasca que duu a terme la Federació Catalana d’Entitats Catifaires a la qual pertanyen les dues entitats que impulsen aquest art als seus respectius municipis de Blanes i Arbúcies. La federació treballa des de fa 18 anys per posar Catalunya al mapa del món catifaire, així com per consolidar un moviment social, cultural i artístic creat com una xarxa d’interacció cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot