Societat

CULTURA

El Monestir d’Avinganya obrirà les portes amb motiu de la floració dels presseguers

El Monestir d’Avinganya obrirà les seves portes de forma excepcional amb motiu de la floració dels presseguers tots els dissabtes i diumenges de març, en horari de matí i tarda (de les 10.30 a les 13.30 h i de les 15.30 a les 18.30 h.). Com a novetat d’enguany, el convent es convertirà el proper 9 de març en un dels escenaris del festival de música Cruïlla Baix Segre. Per aquesta raó, només aquell dia i de forma puntual, els visitants no assistents al concert podran visitar el claustre del Monestir, però no la seva església. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva. Durant la resta de l’any, el Monestir seguirà obrint les portes el primer i tercer cap de setmana de cada mes, en horari de matí (de 10.30 a 13.30 h.). D’altra banda, amb motiu de Setmana Santa, el monestir també obrirà el 29 de març, dia de Divendres Sant. Durant la visita, els assistents podran conèixer la història del primer temple trinitari de la Península Ibèrica a través de les seves dependències i la projecció d’un audiovisual, aprofitant la bellesa del paisatge i de la floració de l’entorn del monestir.

El convent (s. XIII-XIX) va ser reformat per primera vegada per la família Montcada durant el segle XIV, i posteriorment, en època barroca (s. XVII). Destaquen també les restes àrabs com a precedent agropecuari del vell monestir.

La floració dels presseguers, que converteixen els camps en mars de color rosa, fa anys que s’ha convertit en un reclam turístic per diferents poblacions de la comarca del Segrià. El municipi d’Aitona, l’impulsor del Fruiturisme l’any 2011, va presentar fa uns dies la campanya de la flor per a enguany titulada Deixa’t emportar pel rosa d’Aitona i amb l’eslògan Viu la màgia del rosa. S’iniciarà el pròxim dia 2 de març i, segons els organitzadors, combinarà diverses propostes que abracen la naturalesa, el patrimoni cultural i gastronòmic del municipi. Amb la col·laboració del celler Raimat i la participació d’Aitona Gourmet, té l’objectiu de promoure la cultura local i el turisme responsable en el marc de l’espectacle natural i efímer de la floració.

Les propostes es complementaran amb les ja tradicionals visites guiades i rutes lliures pels camps i per l’entorn natural i patrimonial d’Aitona. Recorreguts que es podran fer a peu o en bicicleta i entre els quals destaquen la ruta turística “Robert Capa a Aitona”, la passejada pel nucli antic d’Aitona, o “Aitona, bressol de sants”. Durant la campanya també se seguirà potenciant la iniciativa “Apadrina un fruiter”, una acció pionera al municipi i que convida a apadrinar un arbre fruiter dels camps d’Aitona. A més, aquest 2024 la campanya fa un pas endavant en relació amb els arbres fruiters i incorpora a les experiències de collita de cireres, figues i nous, per conèixer l’origen dels productes que consumim diàriament. Així mateix, també es vendran arbres fruiters, per a tots aquells i aquelles que vulguin emportar-se una part d’Aitona a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot