Societat

societat

Unes 500 persones, a la marxa del 8-M a Tarragona

Unes 500 persones han participat aquest migdia en la manifestació unitària del 8-M a Tarragona. La marxa, convocada per la Plataforma Feminista del Camp, ha aglutinat diferents moviments del Camp de Tarragona i ha tingut un caràcter reivindicatiu. S’han cantat consignes feministes, a favor de l’empoderament femení i contra el patriarcat, a més de suport a Palestina. La manifestació ha començat a la plaça Imperial Tarraco i ha acabat a la plaça de la Font, davant l’Ajuntament.

L’eslògan de la pancarta que obria la marxa ha estat Fem de la ràbia, revolució . Tot i que la manifestació era unitària a nivell territorial, sindicats com CCOO o UGT no hi han participat oficialment, si bé alguns membres hi han estat presents. “Ells no han convocat mai vaga. No considerem que siguin aliats de la lluita feminista perquè no li donen la importància que es mereix i mai s’han alineat amb les demandes del moviment feminista anticapitalista”, han afirmat des de la Plataforma Feminista del Camp.

Amb tot, ha defensat que el seu és un “moviment transinclusiu” i ha alertat que “hi ha una onada reaccionària d’extrema dreta que dona un missatge que es prenen drets als homes”, quan el que defensen és “assenyalar privilegis”. “Una tasca dels homes feministes és explicar i fer pedagogia que la lluita feminista és pel dret de totes”, ha apuntat; i ha afegit que volen “girar tot el sistema” i no es conformen “amb reformes parcials”. “Parlem d’economia, medi ambient, solidaritat internacional, drets i serveis públics que ens beneficiïn a totes”, ha concretat.

La marxa ha començat a les dotze del migdia amb la lectura d’un manifest i posteriorment ha anat Rambla Nova amunt fins a la plaça Corsini. Des d’allà s’han dirigit cap al carrer Gasòmetre i s’han aturat davant la seu de VOX, que han escridassat i llançat consignes contra el partit d’extrema dreta. Posteriorment s’han dirigit cap a la plaça de la Font pels carrers Unió, Sant Francesc, August, Sant Agustí i Rambla Vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona