Societat

Societat

Desallotgen i enderroquen el centre social L’Obrera a Sabadell

Des del col·lectiu convoquen una manifestació de protesta aquesta tarda

Després de gairebé nou anys d’ocupació, el centre social L’Obrera, situat al número 142 de l’avinguda de Barberà de Sabadell, desapareix. A primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra han executat l’ordre judicial i han desallotjat l’espai, que es trobava buit, i tot seguit una màquina retroexcavadora començava l’enderroc. Mossos i Policia Municipal han tancat diversos carrers al voltant del centre social per bloquejar l’accés. Es tanca un llarg procés judicial i d’espera després que el passat 6 de novembre hi hagués un primer intent de desnonament que es va aturar gràcies a la concentració d’unes 400 persones davant de l’espai. “La ràbia ens bull la sang”, han apuntat a través de la xarxa social X els membres de l’Obrera . Aquesta tarda s’ha convocat una manifestació de protesta contra el desallotjament i enderroc a les set de la tarda . Sortirà al punt de les 19.00 h davant de l’edifici, ara impracticable. Té previst enfilar l’avinguda Barberà i la Rambla per arribar a l’Ajuntament. “El projecte segueix més viu que mai i més enfadat que mai amb el govern municipal de PSC i Junts”, ha advertit a l’ACN, Helena Vázquez, membre de l’Obrera. Es preveu la participació d’entitats d’arreu del Vallès, que faran parada a la plaça Sant Roc, davant del consistori. “Els hem de dir moltes coses i exigir que les entitats disposin d’espais comunitaris, i també saber quins són els criteris pels quals entitats afins al PSC se’ls cedeix i a d’altres no”, afegeix Vázquez. Al centre ocupat, es feien tot tipus d’activitats obertes, com classes de català inicial, pintura, àrab clàssic, reforç de primària i ESO, teatre o escriptura creativa, entre d’altres, i hi havia un gimnàs.

En un comunicat Centre el Social l’Obrera "exigeix la cessió i creació d'espais sota control popular; transparència i equitat en l'assignació d'aquests espais", a més de "rendiment de comptes" de l'Ajuntament per la seva "inacció política". L'entitat demana que s'aturi "la cooperació amb especuladors immobiliaris i la dimissió en bloc de tot l'equip de govern del PSC" per "còmplices d'aquest nou atac als col·lectius autogestionats" de la ciutat. i asseguren que les seves activitats no cessaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona