Societat

turisme

Quasi 13 milions d’euros perquè els allotjaments turístics financin projectes d’estalvi d’aigua

Els ajuts, seran subvencions directes fins a un màxim de 300.000 euros per projecte

Els diners surten de la recaptació de l’Impost sobre les estades en establiments turístics

Hi ha dues línies d’actuacions: reutilització i estalvi d’aigua

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha presentat aquest matí els detalls d’una nova línia d’ajuts de quasi 13 milions d’euros que s’encamina a finançar mesures de caràcter estructural amb una subvenció màxima de fins a 300.000 euros per projecte. L’ajuda va destinada als allotjaments turístics per tal que puguin finançar projectes d’estalvi i reutilització d’aigua. La mesura s’emmarca en l’objectiu del Compromís Nacional per un Turisme Responsable per reduir la petjada hídrica del sector.

La Generalitat impulsarà una línia d’ajuts directes dotada amb 12,7 milions d’euros destinada a fer realitat mesures de caràcter estructural, segons han explicat aquest matí el el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i la directora general de Turisme, Marta Domènech , des de l’estand de Catalunya del saló de turisme B-Travel 2024, que avui s’ha inaugurat.

Torrent ha afirmat que “la nostra voluntat és estructural; no només volem fer front a la situació actual de sequera sinó que també volem preparar-nos per al futur perquè estem plenament implicats en la transformació verda dels sectors econòmics del país”. Segons el conseller “treballem per una Catalunya que sigui capaç de fer el salt endavant que avui ens reclama la nostra societat i això també passa per aquest nou model de turisme”.

Els ajuts estan pensats exclusivament per millorar l’estalvi i la reutilització d’aigua als establiments turístics, així com per potenciar la digitalització del consum per aconseguir una despesa intel·ligent. Aquestes mesures s’emmarquen en l’objectiu del CNTR per reduir la petjada hídrica que pugui generar el sector turístic i assolir un canvi de paradigma que afavoreixi l’estalvi, l’eficiència i l’ús sostenible de l’aigua. Unes mesures que tenen més rellevància tenint en compte el context actual de sequera.

“El sector turístic està fent una bona feina des de fa temps en l’entorn de la reducció del consum d’aigua; en els últims anys ha progressat molt i la majoria d’establiments turístics han fet inversions i han aplicat mesures”, ha explicat Torrent. “Però per ser capdavanters en l’adaptació de les noves realitats socials i ambientals cal fer més passes endavant, no només per una qüestió de responsabilitat sinó també per competitivitat perquè cada vegada està més associada amb una oferta el màxim de sostenible possible”, ha reblat Torrent.

La línia de finançament procedeix de la recaptació de l’Impost sobre les estades en establiments turístics i s’adreça exclusivament a allotjaments hotelers, càmpings, allotjaments de turisme rural, apartaments turístics i albergs de joventut de titularitat privada que estiguin subjectes a l’Impost sobre les estades turístiques.

La Direcció General de Turisme subvencionarà els projectes que compleixin les especificacions tècniques, amb un ajut màxim de 300.000 €. S’hi podran presentar actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2023. La resta del cost de l’acció subvencionada va a càrrec de la persona beneficiària.

Hi ha dues línies en funció de la naturalesa del mecanisme de reducció de consum d’aigua: reutilització o estalvi d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot