Societat

justícia

Els reclusos de quatre presons no han pogut sortir de les cel·les per la protesta dels funcionaris

La consellera Usabart demana responsabilitat als que protesten per la situació ’extremadament greu’ que es viu als centres

Recorda que ve el cap de setmana que és quan els presos tenen permisos i visites familiars i que cal normalitzar la situació

En aquests moments i durant tot el dia els presos de quatre centres penitenciaris catalans: Brians 1, Brians 2, Ponent, Mas Enric, els presos no han pogut sortir de les seves cel·les i fer la vida normal que fan en el centre per les protestes dels funcionaris, molts dels quals s’han negat tot el dia d’avui a treballar per queixar-se per la mort d’una companya a mans d’un pres el dimecres. Al Centre de Dones de Barcelona i a Lledoners la situació no és tan greu però no s’han pogut fer activitats normals. L’anormalitat, però, es viu en tots els centres catalans per les mobilitzacions dels funcionaris, que critiquen la política penitenciaria del govern.

La consellera de Justícia, Gemma Usabart, i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, han dit a primera hora de la tarda en roda de premsa que aquesta situació és “insostenible” (tant pels presos que estan tancats com pels funcionaris que sí que estan treballant i que pot perillar la seva seguretat) i que més ho serà si no se soluciona el conflicte perquè “estem a les portes del cap de setmana que és quan hi ha les comunicacions amb les famílies i quan s’han de gestionar molts permisos”.

La consellera, que ha assegurat que no dimiteix per “responsabilitat”, que, justament, és el que volen els funcionaris de presó, als qui ha estès a mà a les negociacions amb els sindicats i ha recordat que des que el que equip va agafar el departament s’han fet moltes millores i la perspectiva és, en breu, augmentar en 800 els treballadors als centres penitenciaris atès que una de les reivindicacions dels funcionaris és la manca de mans, a banda que denuncien la manca de seguretat. Des dels sindicats apunten que el col·lectiu està indignat i que cal donar un gir a la política penitenciària per fer de les presos “espais de convivència i d’agressions zero”.

La consellera ha explicat que porten tot el dia intentant parlar amb els sindicats, que, de fet, en algun moment del dia hi han parlat sense arribar a cap acord, i que és urgent arribar a una solució “avui mateix” donada la greu situació que s’està produint als centres penitenciaris del país. Pel que fa a l’assassinat, dimecres, d’una treballadora de la cuina a mans d’un pres que estava tancat, precisament, per haver assassinat una dona, la consellera ha dit que és “un cas molt greu i molt complex” que estan investigant. “Encara no sabem com va poder passar”, ha admès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA