Societat

La nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Jonquera obrirà el mes de juny

La nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a la Jonquera entrarà en servei el mes de juny segons informa l’Acn. L’equipament substituirà els mòduls prefabricats des d’on opera actualment el cos i donaran servei a 13 municipis de la zona. Els treballs van començar el febrer del 2022 i han suposat una inversió de més de 3 milions d’euros. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ho va anunciar durant una visita d’obres a les instal·lacions on també va fer balanç en matèria d’Interior en els últims tres anys. Durant aquest període, les comarques gironines han incorporat 238 agents dels Mossos i s’han adquirit 107 nous vehicles logotipats i 50 de paisà, que han permès augmentar la flota en 32 vehicles.

La nova comissaria de la Jonquera obrirà abans de l’estiu. Les obres per fer realitat aquest equipament llargament reivindicat van començat a principis del 2022 amb l’objectiu de substituir els barracons des del 2012. La comissaria, que ha costat més de 3 milions d’euros, tindrà dues plantes i un soterrani on hi hauran els calabossos amb una superfície construïda de 1.500 metres quadrats.

L’equipament donarà servei a 13 municipis de la comarca (a banda de la Jonquera, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Espolla, Rabós, Mollet de Peralada, Masarac, Biure, Darnius, Maçanet de Cabrenys, la Vajol i Agullana). Es preveu que la nova comissaria tingui una dotació ordinària d’uns 60 agents.

Cañigueral va visitar ahir les obres i va fer balanç dels últims tres anys. La delegada del Govern a Girona va remarcar que han fet una “aposta molt gran” en matèria de seguretat i que s’ha fet “amb sensibilitat territorial.

Els últims tres anys s’han guanyat 238 nous agents, 78 dels quals en l’última promoció. També s’han fet important inversions per incrementar la flota de vehicles policials. “Han arribat en els últims tres anys 107 nous vehicles logotipats i 50 de paisà. Això va permetre, a més de substituir vehicles vells, incrementar la flota de vehicles dels Mossos amb 12 de logotipats i 20 de paisà”. Entre ells, es van incorporar sis nous vehicles tot terreny en els últims mesos. “Era una demanda que feia el territori, que és molt divers”, assegura Cañigueral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins