Societat

Estats Units

Condemnats els sis policies de Mississipi que van torturar dos afroamericans

Els acusats han rebut penes que van dels deu als quaranta anys de presó

La pena més alta ha estat per a Christian Dedmond, antic adjunt del xèrif de Rankin

El jutge Tom Lee ha condemnat aquesta setmana a llargues penes de presó als sis policies bancs de Mississipi que van torturar dos homes afroamericans a la seva pròpia casa. Tots els membres de l’autoanomenada “esquadra dels pinxos” han rebut càstigs que van dels deu als quaranta anys de reclusió.

Les dues últimes sentències han estat llegides aquest dijous. La darrera i més baixa, de deu anys, ha estat imposada a Joshua Hartfield, de 32 anys, l’únic dels implicats que no treballava per al xèrif de Rankin sinó que en el moment dels fets era agent del departament de policia de Richland. Lee ha tingut en compte que la participació de Hartfield en els fets va ser més limitada que la dels altres acusats, però li ha recriminat que no va fer res per aturar e crim i va encobrir-lo.

L’altre condemnat avui, Brett McAlpin, de 53 anys, ha rebut la segona pena més dura del procés, de 27 anys i quatre mesos de presó. McAlpin era l’agent de rang més alt al lloc dels fets.

Dimecres va ser el torn de Daniel Opdyke, de 258 anys, que va ser condemnat a 17 anys i mig de presó, i Christian Dedmon, de 29 anys, que va rebre la pena més dura: 40 anys. El jutge va afirmar que aquest antic adjunt del xèrif de Rankin havia comès els actes “més impactants, brutals i cruels imaginables”.

Els altres dos acusats, Hunter Elward, de 32 anys, i Jeffrey Middleton, de 46, van escoltar dilluns les respectives sentències de 17 i mig i 20 anys de presó.

Els fets es van produir al gener de 2023, quan el grup de policies va entrar sense ordre judicial a l’habitatge on estaven les víctimes després que una persona alertés la policia que dos afroamericans estaven a casa d’una dona blanca a Braxton.

Els oficials van torturar els dos homes de manera brutal i fins i tot van disparar amb una pistola contra un d’ells, Michael Corey Jenkind. Per intentar amagar els fets, els policies van inventar acusacions contra les víctimes i van posar una arma i drogues a l’escena del crim. Segons la fiscalia, McAlpin i Middleton, els dos acusats de més edat, van amenaçar de mort els altres implicats si revelaven la veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona