Societat

Trànsit incorpora per primer cop dos carrils addicionals de sortida a l’AP-7 pel dispositiu de Setmana Santa

Es preveuen uns 575.000 desplaçaments de sortida des de l’àrea de Barcelona i fins a 590.000 de retorn

El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida de l’AP-7 per afavorir la circulació en l’operatiu especial de Setmana Santa. Així ho ha explicat el director del SCT, Ramon Lamiel, que ha detallat que es situaran als trams entre Montornès del Vallès i Sils i entre Martorell i Banyeres del Penedès. Els carrils s’habilitaran demà dijous, dia en què es preveu el major nombre de desplaçaments. En altres ocasions s’havia habilitat el carril que comprèn els trams entre Montornès del Vallès i Sils, però enguany s’hi sumarà el que es situa entre Martorell i Banyeres del Penedès, en sentit Tarragona, que també estarà muntat el divendres dia 29. En aquests carrils la velocitat màxima estarà limitada a 100 km/h en ambdós sentits

En concret, Lamiel ha dit que entre dijous i divendres es produiran unes 575.000 desplaçaments de sortida i que n’hi haurà uns 590.000 de retorn. El SCT ha demanat “prudència” als conductors, especialment durant les tardes del divendres i del dissabte, quan es preveuen més sinistres.

Durant l’operació sortida s’instal·laran nous transfers basculants a l’AP-7 nord entre Sant Celoni i Llinars de Vallès i un també en el tram de direcció sud a Vilafranca. Aquests permetran obrir i tancar els carrils segons les congestions que es produeixin. Així mateix, el SCT limitarà tant dijous a la tarda (entre les 17 h i les 22 h) com divendres al matí (entre les 10 h i les 14 h) les circulacions dels vehicles pesants.

Tres carrils de retorn

També està previst la instal·lació de tres carrils addicionals de retorn a Barcelona a l’AP-7 i a la C-32 Nord, en concret entre Vilafranca i Molins de Rei, entre Sant Celoni, Llinars del Vallès i Montornès, i entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat. Per a fer-ho possible, el director del SCT ha apuntat que es faran servir tres mitjans aeris que seguiran el dispositiu i que també es col·locaran diferents radars en línia en punts conflictius.

El dispositiu especial de trànsit del SCT en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra es posarà en marxa aquest dijous a les 3 de la tarda i finalitzarà el Dilluns de Pasqua a les 24 hores. Entre aquests dies, es preveu que el pic de sortides es registri entre dijous al matí i divendres al migdia i el de tornada el mateix dilluns. De fet, Lamiel ha destacat que no es preveu un augment de la mobilitat durant aquesta Setmana Santa, sinó que “seguirà els mateixos patrons” que la del 2022 i el 2023.

Aquesta mobilitat, segons Lamiel, es distribuirà entre les vies de muntanya i les del litoral català, tant a la Costa Brava com a la Costa Daurada, tot i que la concentració dels desplaçaments tindrà lloc a l’AP-7, una tendència que s’ha repetit en els darrers dos anys després de l’alliberament dels peatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva