Societat

societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

Un total de 558.530 vehicles que han marxat de l’àrea metropolitana, el 97% dels previstos

El pic de retencions s’ha produït avui, amb més de 100 quilòmetres de cues al conjunt de carreteres

L’operació sortida de Setmana Santa s’ha tancat aquest divendres amb un total de 558.530 vehicles que han abandonat l’àrea metropolitana de Barcelona entre aquest dijous i divendres. Són un el 97,1% dels previstos, i les principals complicacions s’han concentrat a l’AP-7. En previsió d’això, el Servei Català de Trànsit ja havia previst l’obertura de carrils addicionals, tant en sentit nord com en sentit sud, per facilitar la sortida de vehicles de l’entorn de Barcelona i en destaca el “bon funcionament” de la mesura. A més de l’AP-7 també hi ha hagut retencions a la C-32, la C-31 i l’N-340, de vehicles que buscaven destinacions de platja. Pel que fa les carreteres d’interior, les principals complicacions han estat a la C-16 i la C-17.

Aquest divendres s’ha arribat a un pic de retencions de 100 quilòmetres al conjunt de carreteres pels volts de les 13 h, quan aquest pic l’any passat va ser de 153 quilòmetres. D’altra banda el factor de retenció, que es composa de la durada i la llargada de les retencions, s’ha reduït un 30 % respecte l’any passat.

Les principals afectacions han estat entre les 10 h i les 13 h i hi ha hagut retencions a l’AP-7 nord, entre Santa Perpètua i la Roca del Vallès, i a la Jonquera, on s’han acumulat 3 quilòmetres de retencions per un accident en sentit França. Més al sud s’han fet cues en diferents trams intermitents entre Sant Cugat del Vallès i Gelida i a Vilafranca del Penedès.

Pel que fa a la resta de vies, hi ha hagut retencions a la C-32, tant en el seu tram sud, a Sant Boi o les Botigues de Sitges, com en el tram nord, en diferents punts del Maresme. L’N-340 ha patit afectacions al seu par per l’Arboç, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Coma-ruga i Creixell.

També hi ha hagut cues de fins a tres quilòmetres a la C-33 a Mollet del Vallès, per enllaçar amb l’AP-7; a la C-16, entre Berga i Cercs; a la C-17, a Ripoll; a l’N-II, a Maçanet de la Selva, i a la C-35 i la C-65 a Llagostera, en sentit Platja d’Aro.

Pel que fa als carris addicionals de l’AP-7 -un en sentit nord entre Montornès del Vallès i Sils i un altre en sentit sud entre Martorell i Banyeres del Penedès-, trànsit en fa una valoració “molt positiva”, ja que ha permès “desfer les congestions i resoldre nombroses incidències” per topades lleus i avaries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat