Societat

Contracten dos treballadors perquè trobin i reparin fuites a la xarxa d’aigua

El Ple d’aquest mes de març de Begur ha donat llum verda a una iniciativa destinada a reforçar el rendiment hidràulic de la seva xarxa d’aigua potable. Així, mitjançant la modificació del contracte de gestió indirecta dels serveis municipals d’aigua i de clavegueram, la localitat incorpora dues noves figures a la plantilla per a la recerca i reparació de fuites.

Pel que fa a les dues noves incorporacions, la primera es dedicarà a detectar fuites mitjançant la sectorització i revisions amb geòfon, fent campanyes nocturnes i diürnes per monitorar els consums i rendiments diaris. El segon perfil es concentrarà exclusivament en la reparació de les fuites detectades.

Per a afrontar les dues incorporacions, Aigües de Catalunya, empresa gestora dels serveis municipals d’aigua de Begur, ha incrementat el cost del contracte en 60.593 euros, distribuïts en tres trimestres (d’abril a desembre del 2024). Aquest augment representa més de 20.000 euros addicionals trimestrals, una inversió que es preveu que redundi en beneficis palpables pel que fa al rendiment i l’eficiència del sistema d’aigua potable de Begur.

Respecte de la mesura, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, destaca que “l’Ajuntament està fent tot el possible per millorar la gestió de l’aigua davant l’episodi de sequera. Amb aquestes noves incorporacions, estem reforçant la nostra capacitat de resposta davant de les fuites. És una passa fonamental per garantir un subministrament d’aigua eficient i de qualitat per a tots els nostres ciutadans”. Durant el ple d’aquest mes també s’ha aprovat l’Ordenança Municipal de la sequera, per tal de regular els consums i les possibles sancions per un ús indegut de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet