Societat

moda

La moda nupcial té cita a Barcelona

La Barcelona Bridal Fashion Week se celebrarà del 17 al 21 d’abril

Destaca la presència de dissenyadors d’alta costura com Giambattista Valli, Zuhair Murad i Elie Saab i l’absència de Rosa Clarà

La dissenyadora catalana més internacional declina participar a la BBFW

Dissenyadors d’alta costura com l’italià Giambattista Valli, els libanesos Zuhair Murad i Elie Saab, el francès Stephane Rolland, o la marca neerlandesa Viktor&Rolf, dels estilistes Viktor Horsting i Rolf Snoeren son les presències internacionals més destacades de la propera Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW), que se celebrarà del 17 al 21 d’abril al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. La gran absència de l’edició més internacional i una de les més grans dels darrers anys de la BBFW, per mostrar la millor moda nupcial del món, és Rosa Clarà. La gran dissenyadora barcelonina, una de les que té més èxit internacional, ha decidit aquest any i per primera vegada no presentar la seva col·lecció a la passarel·la de Barcelona. A través d’un comunicat, Clarà va anunciar fa unes setmanes que aquest any presentarà les seves col·leccions en fire internacionals que se celebren abans que la de Barcelona, enre elles, Alemaya, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units. L’organització de la BBFW, que aquesta setmana ha presentat aquest esdeveniment, ha respectat la seva decisió i li ha dit que per a properes edicions “té la porta oberta”.

La catifa vermella de la BBFW comptarà aquesta vegada amb 37 grans marques de 35 països i el dissenyador d’alta costura Giambattista Valli serà qui protagonitzarà la Barcelona Bridal Night, que tornarà a concentrar el món de la moda a la Llotja de Mar (en altres ocasions la festa nocturna es va fer a la Font Màgica de Montjuïc), en una desfilada única, en un escenari diferent a la resta i que es considera la culminació de l’esdeveniment. En aquesta ocasió, el dissenyador italià presentarà la seva Love Collection 2025. Serà el dia 18 d’abril. Al costat de les 37 marques que desfilaran del 17 al 29 a Montjuïc n’hi haurà 400 més al trade show , en un saló comercial per a professionals paral·lel que es farà del 19 al 21 en el mateix recinte de la Fira de Montjuïc.

Aquesta vegada La Fura dels Baus ha muntat una instal·lació artística, Barcelona Goes Bridal!, a l’avinguda Maria Cristina per tal de ser un atractiu per als ciutadans. Serà una reproducció a gran escala que representarà el cicle de la indústria de moda nupcial i en què en un gran penjador rotatiu de 100 metres de longitud i de 2,5 d’alçada des del terra es podran veure uns 40 vestits de marques catalanes com Pronovias, Jesús Peiró, YolanCris, Novia d’Art, Mariano Moreno o Olga Macià, entre d’altres, donant suport així a la difusió de les firmes locals.

Obre Peiró

La passarel·la l’estrenarà, com ja va fer l’any passat, la firma catalana Jesús Peiró, a mans de la dissenyadora Merche Segarra. Entre les firmes catalanes i de l’Estat més importants que presentaran les seves col·leccions hi ha Atelier Pronovias, Isabel Sanchis, Sophie et Voilà; Yolancris, Marco & María; Ogadenia Couture, Lucas Balboa, Formoso i Pedro Palmas.

De firmes internacionals destaquen, entre d’altres, Agnieszka Swiatly (de Polònia), Marylise & Rembo Styling i Carta Branca (de Bèlgica) o The Atelier Couture by Prof. Jimmy Choo (de Malàisia).

Entre les novetats, per primera vegada pujaran a la passarel·la de BBFW marques com Allure Bridal i Caroline Castigliano; l’alemanya Sima Couture, la japonesa Serina, el dissenyador italià Claudio di Mare, i les espanyoles Alicia Rueda, Raquel López, i Mariano Moreno.

La BBFW està organitzada per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Enguany ha crescut un 14% en nombre de marques i supera el seu rècord d’internacionalitat, amb el 80% de les 400 firmes al seu trade show . L’esdeveniment líder del sector –informa Fira de Barcelona– tornarà a reunir tot l’ecosistema de la moda bridal a Barcelona i generarà un impacte econòmic per al territori de més de 61,5 milions d’euros, segons un estudi de l’Institut d’Economia de la Universitat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet