Societat

comerç

La Boqueria vol ser Patrimoni de la Humanitat

Tretze mercats històrics d’Europa fan la petició a la UNESCO

Els seus responsables es van reunir la setmana passada a Florència per posar en valor la necessitat de protecció d’aquests mercats

El Mercat de la Boqueria i dotze mercats més de diferents països del món han subscrit una petició per sol·licitar a la UNESCO que els reconegui com a Patrimoni de la Humanitat. Els tretze mercats van firmar un document amb aquesta petició la setmana passada a Florència coincidint amb el 150è aniversari de l’emblemàtic Mercat Central de Sant Llorenç d’aquesta ciutat italiana.

En aquesta trobada en la que hi van participar mercats històrics europeus, el president de La Boqueria, Jordi Mas, va destacat la importància d’aconseguir el reconeixement oficial per part de l’organisme de les Nacions Unides, ja que això “garantirà la preservació i la protecció dels mercats com a estaments històrics”.

Mas va assegurar que “juntament amb la resta de representants hem acordat la necessitat d’impulsar accions per protegir la identitat dels nostres mercats i reflexionar sobre el mercat del futur”.

El president de La Boqueriava apuntar que “avui dia veiem nous hàbits de consum que impliquen el consum al mateix establiment, i per això hem de potenciar la gastronomia a les parades, per tal de diversificar l’oferta sempre basada en productes frescos i de qualitat, per poder satisfer tant els turistes com els clients locals de tota la vida”.

En aquesta trobada, el president del consorci Storico Mercato Centrale de Florència, Massimo Manetti, va posar de relleu que “tot i les diferències geogràfiques i culturals, el desafiament que tenim és el mateix: defensar la història i la tradició que es transmeten de generació en generació”. Manetti va precisar que d’aquí a poc s’iniciarà la recollida de signatures per al memoràndum amb què se sol·licitarà a la UNESCO el reconeixement oficial.

A més de La Boqueria, van assistir a Florència al congrés de mercats històrics, el mercat de la Esperanza, de Santander; el mercat Torvehallerne KBH, de Copenhague, el Nishiki Market, de Kioto; l’Oslo Mathallen, de Noruega, el Malmø Saluhall, de Suècia, el mercat de Cork, d’Irlanda, el Markthalle Neun, de Berlin, el Nami Market, de Riga, el Mahane Yehuda Market, de Jerusalem, el Mercato delle vettovaglie, de Livorno i el MEQ, de Follonica (Itàlia).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA