Societat

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

Alerta que en l’última dècada han estat assassinats deu infants, la meitat aquest 2024

Reclama que se suspenguin les custòdies compartides i el règim de visites als pares maltractadors

Save The Children ha posat el focus en els infants víctimes de la violència vicària, recordant que la violència de gènere és també una forma de violència directa contra la infància. L’entitat ha recordat que en els últims deu anys han mort assassinats a Catalunya deu nens i nenes a causa de la violència de gènere, la meitat dels quals aquest 2024. De fet, reclama que es protegeixi la infància quan hi ha violència de gènere i que suspengui el règim de visites als pares maltractadors. L’entitat ha aprofitat que aquest dimarts se celebra la reunió del ple de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona, amb la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, per fer aquestes reivindicacions. I és que després de l’assassinat d’una dona i els seus dos fills bessons a mans del seu pare al Prat de Llobregat el 10 d’abril, s’ha posat l’alerta per l’augment de casos de morts d’infants víctimes de violència de gènere. A l’Estat, 60 infants han estat assassinats des del 2013 i 443 menors d’edats s’han quedat orfes a causa de la violència de gènere.

Sovint quan es denuncien casos els nens i les nenes passen “a un segon pla” quan en són “víctimes directes”, assenyala Ona Lorda, responsable de polítiques d’infància de Save the Children a Catalunya. Per aquest motiu, l’organització demana que s’apliquin les mesures de protecció establertes en Llei orgànica de Protecció a la Infància i Adolescència enfront de la Violència (LOPIVI). Sobretot volen que se suspengui la custòdia compartida i el règim de visites quan “en els casos en els quals el nen o nena hagi presenciat o sofert violència de gènere”. “Un maltractador mai pot ser un bon pare”, assegura Lorda.

De fet, a Catalunya el 2021 arran del primer cas de violència vicària (el pare va matar el seu fill, en Leo, en un hotel de Barcelona per fer mal a la mare), es va adoptar un decret-llei per protegir la vida i la seguretat dels infants víctimes de la violència de gènere contra les seves mares. Aquest decret-llei, segons recorda Save The Children, va modificar els articles del Codi Civil català relatius a la guarda, estades i comunicacions dels fills en els casos de violència masclista, establint que els progenitors amb indicis fonamentats d’haver comès actes de violència familiar o masclista tindran prohibides les estades, les visites i les comunicacions amb els seus fills i filles.

Amb tot, hi ha molts jutges que encara mantenen el règim de visites als progenitors acusats de maltractament envers les mares, un fet denunciat per advocades i víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona