Societat

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació el nou contracte d’il·luminació nadalenca per als pròxims anys amb una aposta clara per la dinamització comercial dels barris i la sostenibilitat i eficiència energètica. Com ja és tradicional, l’encesa dels llums, que arribaran a un total de vint-i-dos barris, es farà a finals de novembre i les lluminàries es tancaran el dia 6 de gener.

Amb l’objectiu de garantir l’eficiència energètica, i d’acord amb la normativa, s’ha marcat una potència màxima dels llums segons l’amplada del carrer. A més, els elements que s’utilitzin seran no contaminants, respectuosos amb el medi ambient i de baix consum, com LED o qualsevol altre tipus que garanteixi que es compleixen els criteris actuals en matèria de sostenibilitat i estalvi energètic.

Així mateix, el nou contracte tindrà com a novetat un vessant d’economia social, ja que en el cas que les empreses subcontractin els treballs de manteniment de l’enllumenat, caldrà que ho facin amb un centre especial d’ocupació d’iniciativa social o amb empreses d’inserció.

“La campanya de Nadal és l’època de l’any de més facturació pel comerç gironí, que és el motor econòmic principal i contribueix a bastir la identitat singular de Girona. Des de l’Ajuntament veiem el manteniment de l’esforç inversor en una il·luminació nadalenca de qualitat com una aposta per l’impuls i dinamització del teixit comercial que retorna amb escreix a la ciutat”, ha remarcat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras.

Per la seva banda, la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, ha destacat que “la decoració nadalenca de Girona està emergint com un dels seus principals atractius, no només per al sector comercial, sinó també per al turisme. No només és crucial mantenir aquesta decoració, sinó que també és necessari reforçar-la i veure-la com una inversió. Nadal, a més de ser la temporada de l’any més intensa per al comerç, s’ha convertit en una època fixada en l’agenda dels visitants, contribuint a l’encant i l’atractiu de la nostra ciutat”. “L’enllumenat nadalenc, juntament amb les activitats pròpies de Nadal al carrer, fan de Girona una ciutat entranyable i competitiva en aquest sentit. Cal buscar les millors fórmules d’instal·lació existents que contribueixin a mantenir l’encant nadalenc sense comprometre el medi ambient. A més, és important destacar que l’enllumenat i la decoració nadalencs també són molt apreciats pels ciutadans, que hi troben un motiu d’orgull i un element identitari”, ha afegit.

El pressupost base de licitació del contracte de subministrament i instal·lació, manteniment i retirada de diversos elements lluminosos per al guarniment nadalenc de la ciutat de Girona és de 398.813,58 euros (IVA inclòs) i s’ha previst una durada inicial d’un any, que es podrà prorrogar anualment fins a un màxim de quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA