Societat

Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Ahir hi va haver reunions als despatxos de l’Ajuntament de Badalona per tractar del futur del centre d’acollida per a persones sense sostre Can Bofí Vell. És l’únic recurs municipal d’aquestes característiques a la ciutat i, com publicàvem ahir, Suara Cooperativa, que s’ha fet càrrec d’aquest recurs durant quatre anys, ha anunciat que el dia 29 d’abril s’acaben els serveis de pernoctació i de menjador social. La causa, els diners que els deu l’Ajuntament per la gestió, que són uns 1,7 milions d’euros. En un comunicat, l’Ajuntament va confirmar ahir a la tarda que Can Bofí Vell tanca, i que estan buscant la manera d’eixugar el deute. Al comunicat s’assenyala que l’alberg es va obrir el 27 de juny del 2020, sent alcalde Xavier García Albiol i com a resposta a la crisi de la covid. “En aquell moment era l’únic alberg municipal que hi havia a la comarca i, gairebé quatre anys després, continua sense haver-hi cap ajuntament de la comarca que ofereixi un servei com aquest.” El primer pagament a Suara es va fer l’octubre del 2021, de 625.000 euros. Segons el govern del PP la responsabilitat del nyap que ha portat a la situació actual seria del govern –socialista– que va sortir de la moció de censura del 2021, perquè “no va posar a licitació el servei durant més d’un any i mig i, per tant, va deixar acumular un deute”. Ara, diuen, s’està treballant “per buscar sortides a les persones que ara hi ha a l’alberg”.

Segons sembla, l’Ajuntament confiava poder resoldre la situació i mantenir Can Bofí Vell, però “davant de la interrupció del servei, ha hagut de replantejar tota la situació”. Diuen que estan treballant perquè el 2025 Badalona tingui 26 habitacions per a emergències, en un edifici amb pisos d’habitatge protegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA