Societat

GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

La circulació de trens a l’estació de Rodalies a Girona va quedar ahir completament aturada a conseqüència del robatori de coure comès la matinada anterior a Montcada Bifurcació, que va paralitzar la majoria de línies del país. Tot i que a primera hora del matí hi van circular alguns combois puntuals en direcció nord cap a Portbou, des de quarts de dotze no hi va haver cap tren de les dues línies que hi fan parada habitualment: R2 i R11. L’afectació va col·lapsar l’estació d’autobusos i la de l’AVE, situades al parc Central, just al costat de l’estació de Rodalies. El col·lapse de trens va afectar viatgers però també residents de Girona que s’havien de desplaçar a altres localitats per votar, així com visitants de Temps de Flors.

L’estació de trens de Rodalies ubicada al centre de Girona presentava ahir al matí un escenari atípic: cap tren en circulació i centenars de persones intentant trobar trajectes alternatius. Aquest va ser el cas de Tomàs Guaresti, que s’hi va desplaçar pels volts de les onze amb la seva parella amb la intenció d’arribar al Maresme. Guaresti va votar a Girona, però ella havia de fer-ho al municipi on està empadronada: “Volíem anar a passar el dia amb la seva família i que pogués votar, però no sé què farem perquè no trobem trajectes alternatius amb autobús i demà a les vuit del matí he de ser aquí per treballar”, explicava el gironí.

Un cas similar va ser el de Carina Antelo, que no va poder arribar a la feina a Granollers. S’hi va desplaçar amb la seva filla Lucía Carbajal, que aprofitava el viatge per anar a visitar el seu pare. “He avisat que no podré arribar, però no és normal que sempre hi hagi problemes amb els trens”, es queixava Antelo. En contraposició, Hama Diawara sí que va poder agafar el tren al matí per anar de Pineda de Mar a Girona, però el que el feia patir era si podria tornar a casa perquè “no hi ha busos”.

Entre els passatgers a qui va costar arribar a Girona també hi havia visitants del Temps de Flors. La majoria van haver de buscar un trajecte alternatiu amb autobús, comprant un bitllet d’AVE per un preu més elevat que anant amb Rodalies o, fins i tot, optant pel transport privat.

Tot i les alertes de les pantalles d’horaris de trens de l’estació gironina, on s’indicava que la circulació estava aturada, sorprenia les desenes de persones que s’esperaven a les andanes de Girona sense haver-se assabentat de la situació. A conseqüència de les aturades, tots els que havien d’arribar al seu destí com fos van optar per comprar un bitllet d’AVE o bé intentar trobar una combinació amb autobús. Les dues estacions, situades al parc Central just al costat de l’estació de Rodalies, es van omplir de gent amb maletes que buscava vies alternatives.

Fonts d’Adif i de Renfe van admetre que “la situació és molt complexa” i que no semblava que es pogués resoldre aviat. Per aquest motiu, van convocar una reunió ahir mateix amb la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i els Mossos d’Esquadra per dissenyar un pla de transports per avui, dilluns, preveient que la incidència continuaria. També van indicar que, en cas de reprogramar el servei, es faria de manera “molt limitada”. Adif va reconèixer que, tot i que entre l’1 de gener i el 30 d’abril s’han registrat 46 robatoris de coure, aquest era molt més greu per la proximitat a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran