Societat

comerç

La Boqueria, millor mercat del món

El mercat barceloní és distingit en els premis ‘Global Tastemakers’ de la revista ‘Food &Wine’

La Boqueria ha estat escollit el millor mercat del món en els premis anuals Global Tastemakers que atorga la prestigiosa revista britànica Food & Wine. El mercat barceloní ha quedat per davant del Tsukiji Outer Market de Tòquio o el Borough Market de Londres. Food & Wine ha considerat que “la Boqueria és mereixedora de la primera posició mundial per la varietat gastronòmica i la qualitat i la quantitat de productes frescos que ofereixen les seves parades”. La distinció es va donar a conèixer la setmana passada.

La publicació –considerada un prescriptor de prestigi– qualifica la Boqueria com “la catedral de la cuina catalana”, això malgrat que en els darrers anys el Mercat de Sant Josep ha perdut gran part de les parades en les que hi anaven a comprar els veïns de Barcelona en detriment dels menjars i sucs preparats per als turistes, avui principals usuaris.

Els premis Global Tastemarkers han valorat a l’hora d’atorgar el primer premi al mercat barceloní “la gran quantitat de plats locals que ofereixen els seus espais gastronòmics, així com la vibrant oferta de productes frescos, marisc, carns i altres delícies que es poden trobar a la Boqueria”.

El president de la Boqueria, Jordi Mas, va destacar que es tracta d’un mercat “per sentir l’essència del producte i el caràcter humà dels professionals que treballen, un mercat per gaudir de l’experiència i la riquesa culinària en tota la seva essència” i ha afegit que aquest mercat és “un altaveu internacional de la grandesa de la Ciutat Comtal”.

La Mercè Market (Ciutat de Mèxic), Nishiki Market (Kyoto, Japó), English Market (Cork, Irlanda), Jemaa El Fna (Marrakech, el Marroc), Marché des Enfants Rouges (París), Lau Pa Sat (Singapur) i el Campo de’ Fiori (Roma) completen la llista dels deu millors mercats del món.

El mes d’abril passat, el mercat de la Boqueria i dotze mercats més de diferents països del món van subscriure una petició per sol·licitar a la UNESCO que els reconegui com a Patrimoni de la Humanitat. Els tretze mercats van firmar un document amb aquesta petició a Florència, on es van reunir, coincidint amb el 150è aniversari de l’emblemàtic Mercat Central de Sant Llorenç d’aquesta ciutat italiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia