Societat

Societat

Investiguen possibles irregularitats en la gestió del torn d’ofici de Sabadell

El Col·legi d’Advocats ho nega i defensa que tot el procés està automatitzat per garantir la transparència

El jutjat d’instrucció 4 de Sabadell investiga la cúpula del Col·legi d’Advocats de la ciutat per delictes de malversació, tràfic d’influències i corrupció. En concret, es vol aclarir si tres lletrats de la cúpula de la institució, entre els quals es troba la degana, Eulàlia Barros, haurien facturat quantitats superiors a la mitjana habitual al torn d’ofici. Segons els dos advocats que van presentar la denuncia davant la fiscalia, se’ls haurien assignat més guàrdies. Els tres investigats ja han declarat davant del jutjat.

Des del Col·legi neguen “rotundament” les irregularitats i defensen la gestió de les designacions del torn d’ofici i de les guàrdies. Segons ha apuntat l’ens, el procés està “totalment automatitzat” a través d’una intranet per “afavorir la transparència”, garantir la “igualtat” entre els diferents col·legiats i evitar “que es pugui transgredir la normativa”. En declaracions a Ràdio Sabadell, la degana s’ha defensat de les acusacions: “Han posat el torn d’ofici en dubte dient que hi havia amiguisme i tracte de favor i nosaltres, des del Col·legi de l’Advocacia neguem totalment els fets pels quals ens han denunciat”. Pel Col·legi, les denúncies són un “intent de desprestigiar la imatge i la honorabilitat” de la institució. En aquesta línia ha recordat que la institució se sotmet anualment a auditories per avaluar la gestió del torn d’ofici per determinar el nivell d’implantació i compliment dels requisits de les normes i reglaments de referència “sense que s’hagi detectat mai cap disfunció ni anomalia”. Malgrat tot, l’ens reconeix que ja l’any passat es van recollir indicis que tres advocats havien superat la mitjana de facturació del torn d’ofici. Davant d’aquesta situació, el mateix Col·legi explica que es van posar els fets en coneixement del departament de Justícia i del Consell de l’Advocacia Catalana i es van obrir diligències informatives perquè els afectats justifiquessin les seves assignacions econòmiques. Aquest procediment, però, no s’ha tancat i es troba actualment en fase de tràmit i pendent de resolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitatš

El TSJC manté la negativa d’Interior a autoritzar una bicicletada dins dels túnels de Vallvidrera

Barcelona

El bisbe de Girona suspèn l’agenda perquè dona positiu de covid

GIRONA
trànsit

Moren dues persones en un xoc frontal a la C-37 al Pla de Santa Maria

Tarragona
educació

Demanen la pacificació a l’entorn de l’escola Prat de la Riba de Reus

Reus
SERVEIS

Els treballadors de la neteja i la recollida d’escombraries de Calella anuncien vaga per l’1 de juliol

Calella
Societat

Mor Ricardo Arques, el periodista que va destapar els GAL

salut

Nova Unitat de Reanimació al Parc Taulí

Sabadell

El ple municipal ratifica el pla de Ponent

Gavà
urbanisme

31 milions d’euros a la Barceloneta per encarar els efectes de la Copa Amèrica

barcelona