Societat

La Creu Roja detecta un estancament en l’entrada d’usuaris vulnerables

La delegació tarragonina va atendre 48.253 persones el 2023, el 66% de les quals per motiu d’inclusió social

La Creu Roja Tarragona ha detectat un estancament en el nombre de persones en situació de vulnerabilitat que atén per primera vegada. L’entitat va donar resposta, a la demarcació, a 48.253 persones el 2023, el 66% de les quals en matèria d’inclusió social. Aquest grup ha experimentat un creixement de l’1,8% respecte del 2022, i inclou usuaris en situació d’extrema vulnerabilitat, gent gran, dones en dificultats socials, migrants, sol·licitants d’asil i persones amb discapacitat.

És la xifra més alta dels darrers cinc anys, segons ha explicat el coordinador de Creu Roja Tarragona, Eduard Martín. Malgrat aquest increment, Martín ha reconegut que el nombre d’usuaris nous no ha crescut respecte d’anys anteriors. “No hi ha un creixement molt exponencial però tampoc hi ha un decreixement, està més sostingut”, ha afirmat. Pel que fa al perfil, també es manté la línia dels darrers anys, que principalment són “dones monoparentals, gent gran amb pensions o ingressos mensuals baixos o famílies amb els pares en situació d’atur”, ha exposat.

Durant l’any passat l’entitat va donar més de 260.000 respostes als usuaris atesos de la mà dels 2.680 voluntaris i 201 tècnics que té en 21 punts de la demarcació. De les 48.253 persones ateses, el 53% van ser dones, mentre que un 43% es troben en situació d’extrema vulnerabilitat, per la qual cosa van rebre ajudes en alimentació, higiene, material escolar o per pagar els subministraments bàsics.

Els motius de l’entrada d’usuaris a Creu Roja són múltiples, “però el tema principal és l’ocupació”, segons el coordinador. El 2023, 1.690 persones van participar en projectes d’ocupació de Creu Roja Tarragona, de les quals un 60% es va poder inserir al mercat de treball. D’aquestes, 177 van ser joves, amb una taxa d’inserció del 45%. “L’ocupació juvenil continua sent un desafiament tant a nivell social com econòmic”, ha manifestat Martín.

Un altre dels col·lectius que més atenció requereix per part de l’organització és el de gent gran: se’n van atendre 7.397. En aquest àmbit un dels reptes és ajudar a pal·liar la soledat no volguda, que des de l’entitat es treballa mitjançant diferents programes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia