Societat

societat

Cassà és la seu d’una mostra sobre les discoteques més emblemàtiques

La sala d’exposicions de Can Trinxeria de Cassà de la Selva va ser el marc ahir al vespre de la inauguració de l’exposició Sir Thoma’s. Aquelles nits!, una mostra amb què es pretén rememorar i donar a conèixer la història de les discoteques i sales de ball que hi va haver al municipi al segle XX. Comissariada pels periodistes d’El Punt Avui Marc Salgas i Xavier Castillón, l’exposició fa un recorregut per les diferents sales de ball que durant gairebé un segle van marcar el ritme de diverses generacions de cassanencs a través de fotografies, material original i rètols que hi havia als locals.

L’origen del Sir Thoma’s –l’exposició també documenta la història de les discoteques Manhattan i Bàsik– es remunta a l’1 de juliol del 1969, quan el seu propietari, Tomàs Grau, va decidir reconvertir la ja històrica Sala Galà en una discoteca com les que estaven triomfant en aquell moment en poblacions costaneres com Platja d’Aro o Lloret de Mar. A partir de llavors, el local es va convertir en discoteca de referència, no només per al jovent de Cassà, sinó també per a altres habituals que procedien de la resta de les comarques gironines, potser atrets per un ambient més acollidor per al públic de proximitat que determinats locals de la costa molt orientats al client estranger. A més, a la discoteca hi va fer el seu últim concert el gran grup gironí de soul-funk IV Dinastia i també era un lloc freqüentat per la cèlebre banda de rock progressiu Atila i per grups locals com Estels Blaus. Als anys vuitanta va viure una segona edat daurada, fins que l’estiu del 1993 va tancar sense previ avís ni cap solemnitat, posant fi a gairebé un quart de segle de vida social a Cassà. Si s’hi inclou l’etapa prèvia de la Sala Galà, l’establiment va superar els 80 anys d’activitat continuada al mateix local, una fita avui inimaginable per a qualsevol negoci d’aquest sector.

Durant la inauguració va tenir lloc una sessió amb vinils a càrrec d’Albert Coll, l’últim discjòquei de Sir Thoma’s i Manhattan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloret de Mar

L’ambient dels indians envaeix tots els racons del centre de la ciutat

Lloret de Mar
Vidreres

Tres dies sense aigua en algunes zones d’Aiguaviva Parc

Vidreres
Urbanisme

Obre un punt d’informació sobre la remodelació de la Rambla de Barcelona

Barcelona
societat

Els interins surten al carrer per reclamar passar a ser indefinits

barcelona
societat

La façana de l’antic teatre Odèon ja llueix els colors originals

girona
salut

Els SSIBE lamenten que es posi en dubte la gestió sanitària al Baix Empordà

palamós
Cassà de l Selva

Quim Nadal inaugura la Fira del Tap i del Suro fent una crida a tornar a les arrels

Cassà de la Selva
regne unit

Caterina de Gal·les reapareix en públic

barcelona
SOCIETAT

Barcelona posa més papereres antigavines i d’autocompactació

Barcelona